TOP 3 idei de extindere a unui apartament mic în Constanța fără a sparge pereții

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Locuitul în apartamente mici este o problemă cunoscută de către toate persoanele care stau în blocuri construite până în anii ’90. Constanța nu este un oraș care să facă excepție de la această regulă și, dacă ai văzut cât de mari sunt locuințele noi din complexele rezidențiale, cu siguranță te-ai gândit cum să extinzi încăperile din propria casă.

Locuitul în apartamente mici este o problemă cunoscută de către toate persoanele care stau în blocuri construite până în anii ’90. Constanța nu este un oraș care să facă excepție de la această regulă și, dacă ai văzut cât de mari sunt locuințele noi din complexele rezidențiale, cu siguranță te-ai gândit cum să extinzi încăperile din propria casă.

Există mai multe metode, nu foarte costisitoare, prin care poți amenaja un spațiu de locuit plăcut și fără să spargi și să dărâmi pereții apartamentului, iar mai jos vei găsi trei dintre ele.

Descoperă 3 metode de a mari un apartament în Constanța fără a dărâma pereții! 

 1. Folosește-te de efectul vizual 

Una dintre cele mai simple și mai puțin costisitoare metode de a mari un spațiu, indiferent că este vorba despre dormitor, sufragerie sau bucătărie, este de a amenaja camera în așa fel încât doar să pară mai mare. Astfel, prin câteva artificii, precum renunțarea la mobila masivă și plasarea unor oglinzi acolo unde se poate, există destule variante ieftine, care te pot ajuta să ai încăperi care să pară mai spațioase decât sunt.

Astfel, pentru fiecare cameră poți utiliza una dintre următoarele idei:

 • în bucătărie, poți renunța la colțarul cu masă, dacă încă mai folosești astfel de mobilă;
 • în dormitor, schimbarea șifonierului obișnuit cu un dulap tip dressing, mai îngust, montat direct pe perete, poate fi o soluție nemaipomenită pentru a câștiga spațiu;
 • în sufragerie, este indicat să mai scapi de mobila care încarcă încăperea până la refuz.

Dacă vrei să câștigi mai mult spațiu în bucătărie, poți lua masa în sufragerie, iar pentru acest lucru poți alege un set cu scaune și masă pentru dining, care să nu ocupe foarte mult loc, dar care să creeze impresia unui living mare.

 1. Scoate ușa dintre balcon și sufragerie sau bucătărie

Dacă te numeri printre norocoșii care nu vor să mărească tot apartamentul, simpla scoatere a ușii dintre balcon și bucătărie sau sufragerie te poate ajuta foarte mult dacă vrei să te bucuri de un spațiu mai generos.

Poți muta o parte din bucătărie pe balcon, dacă comunică printr-o ușă, astfel, nu va trebui să spargi pereții, lucru pentru care ai nevoie de avize din partea autorităților locale, mai ales că legea privind autorizațiile de construire și demolare a suferit modificări recent. Același artificiu poate fi folosit și în sufragerie.

 1. Folosește o culoare diferită pe un perete al camerei pe care vrei să o mărești

Una dintre cele mai moderne metode de a reamenaja un apartament sau o singură cameră este folosirea unei culori diferite pe un perete față de restul. Ceea ce este util de știut este faptul că, prin acest artificiu, poți da impresia unei camere mai mari. Și totul fără prea mult efort!

Pentru mărirea unui apartament în Constanța nu trebuie să recurgi la soluții extreme, ci doar la strategii bine gândite, așadar pune în practică oricare dintre ideile de mai sus, pentru a te bucura de spații generoase în casa ta!

Sursa foto: Pixabay.com

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.