Top cinci mașini second-hand cumpărate de români

Ce mașini second-hand au cumpărat românii în 2021

Volkswagen este marca preferată de românii care cumpără mașini second-hand, în special seria Passat, arată datele Mogo România pe 2021 și prima jumătate a acestui an. 24%, respectiv 26% dintre cumpărători au preferat automobilul german, urmați de cei care au ales mărci precum BMW, Audi, Opel sau Ford. 

În ultimii doi ani, preferințele românilor în privința alegerii mașinilor second-hand au rămas la fel, Volkswagen fiind marca preferată de aceștia. Cât despre modelele alese, 39% dintre cei care au achiziționat un automobil prin intermediul Mogo România au optat pentru Volkswagen Passat, în timp ce 24% dintre clienții IFN-ului s-au orientat către un Golf. În continuare, topul modelelor Volkswagen este completat de Touran, Passat CC și Tiguan, fiecare cu 6% din vânzări.

Pe locul 2 urmează BMW, ales 15% dintre cumpărători în 2021, respectiv 17% în 2022, modelele preferate pentru această categorie fiind BMW Seria 3 (44%), Seria 5 (23%), Seria 1 (11%), X3 (10%) și X5 (4%). 

Topul de 5 este completat de mărcile Audi, Opel și Ford, cu procente semnificativ mai mici decât primele două clasate. În 2021, 13% dintre clienții Mogo România au ales Audi, iar în 2022, 10%. Opel a fost ales de 8, respectiv 7% dintre aceștia, iar Ford, tot de 7% în ambii ani. 

După pandemie, românii au ales mașini mai vechi

Conform reprezentanților Mogo România, majoritatea clienților preferă modele de mașini mai vechi în detrimentul celor mai noi. 

„50% din vânzări au fost reprezentate de mașini produse între 2006 și 2009, iar 20%, de mașini produse între 2010 și 2011”, a declarat, în acest sens, Ionuț Badiu, Director General Mogo România. 

Aceasta este o tendință apărută ca urmare a pandemiei, căci românii au devenit ezitanți când vine vorba de investiții pe termen lung.  Potrivit Managerului Parcului Auto Mogo România, Liviu Nae, cu o experiență de peste două decenii în industrie, taxele, impozitele și creșterea prețurilor i-a determinat pe români să opteze pentru autoturisme vechi.

Românii aleg, așadar, mașini mai vechi pentru că își permit să le întrețină mai ușor, în cazul acestor modele costurile fiind mai mici. 70% dintre cumpărători fac această alegere, mai adaugă managerul parcului auto, și folosesc câțiva ani automobilul pentru ca ulterior să îl schimbe cu un model mai nou.  


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Manager de hotel: „Problema parcării în Mamaia este forțată de jegurile din presă”

lun iul. 18 , 2022
Mulți turiști s-au plâns de faptul că parcarea în Mamaia costă 94 de lei pentru 24 de ore. După mai bine de un an, chiar și primarul Vergil Chițac a admis acest lucru și a propus reducerea tarifului. Există însă hotelieri care nu sunt de acord cu faptul că parcarea […]

V-ar putea interesa și: