Topul liceelor din județul Constanța

Topul liceelor din județul Constanța

Se apropie Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Este momentul în care mulți elevi și părinți se întreabă încotro să se îndrepte, iar alții așteaptă cu emoție rezultatele la BAC.

Anul trecut, potrivit datelor compilate de site-ul admitereliceu.ro, trei licee din Constanța au intrat în Top 100 național: Colegiul Mircea cel Bătrân, Liceul Teoretic Ovidius și Liceul Teoretic Traian.

În ceea ce privește mediile de admitere, în cinci licee s-a intrat cu medii peste 9.00. Cea mai mică a fost la Mircea – 9,79, care a fost urmat de Ovidius – 9,60, Traian – 9,45, Mihai Eminescu – 9,22 și Decebal – 9,01.

Clasamentul se schimbă dacă ne uităm la procentul elevilor care au promovat examenul de Bacalaureat anul trecut. Pe primul loc este Liceul Traian, cu 99,54%, urmat de Ovidius – 99,48 și de Mircea – 98,17.

Media de admitere în liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = 0,2 × ABS + 0,8 × EN

MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

COMPLETARE iunie 2022: Liceul Ovidius, cel mai performant din județul Constanța. Topul în funcție de rezultatele la Bacalaureat


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Șoferi care conduceau sub influența alcoolului sau drogurilor în Vama Veche

lun iun. 14 , 2021
Doi șoferi care conduceau sub influența alcoolului sau drogurilor în Vama Veche au fost sancționați de polițiști. La data de 13 iunie a.c., în jurul orei 08.40, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 43 de ani, care a condus un autoturism pe strada Falezei din […]
vama veche

V-ar putea interesa și: