Toți consilierii municipali au votat pentru constituirea ca parte civilă în dosarul în care primarul Chițac este inculpat

Consiliul Local Municipal Constanța s-a reunit în ședință extraordinară, în data de 12 ianuarie, pentru a vota dacă se constituie parte civilă în dosarul în care primarul Vergil Chițac este inculpat, într-un dosar DNA. Suma imputată este de 1.728.000 lei.

Ședința s-a desfășurat prin mijloace electronice. Cu toate acestea, primarul nu a participat.

Cei 26 de consilieri prezenți, PNL, PSD și USR au votat pentru.

Liderul de grup USR, Florin Cocargeanu, a criticat activitatea primarului Chițac, faptul că blochează proiectele USR, și a precizat că acesta a ascuns, timp de 25 de zile, solicitarea DNA către consilierii municipali pentru a îi întreba dacă se constituie parte civilă a fost ascunsă de edil. În cazuri similare în care au fost implicați Radu Mazăre și Decebal Făgădău, consilierii au fost înștiințați imediat.

„Maniera necinstită în care Vergil Chițac a ales să gestioneze aceasta situație a lezat încrederea cetățenilor și a atins onoarea și reputația administrației locale”, a declarat Florin Cocargeanu.

Secretarul general, Fulvia Dinescu, a declarat că cererea DNA a ajuns inițial la primar, care a trimis-o la ea. A formulat un punct de vedere și a retrimis-o la primar.

„Domnul primar a considerat necesar să se consulte cu avocați, inclusiv cu avocați cu care primăria are contract. S-a formulat acel punct de vedere din partea domnului primar. L-am comunicat în aceeași zi.”, a spus aceasta.

Consilierii liberali au depus un amendament tehnic, de completare al proiectului inițial, potrivit căruia, suma cu care se constituie CLM parte civilă va fi cea constantă de instanța de judecată.  Amendamentul a fost adoptat cu 26 de voturi PENTRU. A votat așadar chiar și PNL, chiar și viceprimarul Ionuț Rusu, cel mai apropiat colaborator al primarului Chițac.

Primarul Vergil Chițac este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual. Procurorii spun că în calitatea sa de primar acesta a efectuat plăti nelegale în cuantum de 1.728.000 de lei, aducând un prejudiciu bugetului local și obținând totodată foloase necuvenite organizatorului UIM Events SARL, care a organizat concursul de bărci din Mamaia, din vara acestui an. Exact același concurs pe care îl organiza Radu Mazăre. În dosar sunt cercetați și Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal, și Alin Vintilă, acum director de Logistică în primărie.

Detalii aici: Primarul Vergil Chițac, luat la rost de constănțeni pentru concursul de bărci din Mamaia: „Primăria doar a aruncat pe geam niște bani”

Recomandare: Exclusiv. DNA a clasat dosarul penal împotriva lui Vergil Chițac și Horia Constantinescu în cazul Garden Shop


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polițiștii au deschis focul asupra unei mașini. Două persoane au fost arestate

vin ian. 12 , 2024
La data de 11 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați, de 29 de ani. Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul […]

V-ar putea interesa și: