Toți copiii blocați într-o peșteră din Thailanda au fost salvați VIDEO

Operațiunea de salvare a copiilor blocați într-o peșteră din Thailanda s-a încheiat cu succes.

Toți cei 12 copii și antrenorul de fotbal, blocați de mai bine de două săptămâni, au fost scoși la suprafață, cu ajutorul unui număr impresionant de scafandri: 90.

Operațiunea propriu-zisă a durat trei zile și s-a desfășurat în trei etape.

Urmăriți aici imagini din timpul salvării.

https://www.facebook.com/sumjadhaneefa/videos/1767695926617884/

Salvarea copiilor a fost o operațiune extrem de riscantă. Un voluntar și-a pierdut viața. A fost însă, în același timp, un model de solidaritate și umanitate, sute de oameni din mai multe țări conlucrând pentru a-i salva.

„Nu știm dacă acesta este un miracol, știință sau altceva. Toți cei 13 membri ai echipei Wild Boars sunt acum în afara peșterii”,au spus membrii Forțelor Navale Thailandeze, care au participat la salvare.

Copiii sunt în stare bună.

Salvarea lor a produs emoție la nivel mondial.

Pentru că sunt fotbaliști și pentru că mulți dintre ei sunt fani ai Manchester United, echipa din Anglia i-a invitat pe toți să viziteze stadionul Old Trafford.

Purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Angela Merkel, a postat un mesaj pe Tweeter:

„Atât de multe sunt de admirat: perseverența curajoșilor băieți și a antrenorului lor, abilitatea și determinarea salvatorilor”.

Felicitări a trimis și președintele SUA, Donald Trump:

„În numele Statelor Unite, felicitări Forțelor Navale Thailandeze SEAL și tuturor celor care i-au salvat pe cei 12 copii și pe antrenorul lor din perfida peșteră din Thailanda. Un moment atât de frumos – cu toții eliberați, o treabă grozavă!”

Aflați mai multe detalii de la BBC, AICI.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A căzut în autobuz. Poliția cercetează cazul

Tue Jul 10 , 2018
Astăzi, ora 10,01, un bărbat, în vârstă de 46 de ani, a condus un autobuz pe bulevardul Tomis, dinspre strada Soveja și, ajungând la intersecția cu strada Tulcei, a frânat brusc pentru a evita un obstacol. În acel moment,  o pasageră, în vârstă de 76 de ani, s-a dezechilibrat și […]