Toți diferiți, toți egali. Prietenie și cooperare între Școala „Gheorghe Țițeica” din Constanța și Școala Specială Nr.1 din București

În anul școlar 2021-2022, între Școala Specială Nr.1 din București și Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” debuta un parteneriat fructuos, care a dus la derularea mai multor activități on-line cu elevii celor două instituții. Deoarece a existat un feed-back pozitiv la nivelul ambelor școli cu privire la aceste proiecte, s-a decis continuarea activităților și diversificarea acestora în anul școlar 2022-2023.

Astfel, în data de 7 octombrie a.c., elevii constănțeni ai claselor a III-a C și a III-a E au fost în vizită la colegii lor de la Școala Specială Nr.1 București, prilej cu care au făcut, în principal, o donație de rechizite pentru colegii lor. De asemenea, cadrele didactice implicate în acest proiect – director Ramona Stănescu, director adjunct Alina Nedelcu, prof. înv. primar Lidia Ciortan și prof. Elena Stamin –  au realizat cu copiii o activitate practică de creare a unor măști pentru a celebra Ziua Mondială a Animalelor. De asemenea, elevii de la malul mării și-au invitat colegii de la București într-o vizită pentru care s-au făcut deja planuri concrete.

La finalul activității, doamna director al Școlii Speciale Nr.1 București, prof. Ramona Stănescu, a transmis următorul mesaj tuturor celor implicați în proiect: „Mulțumim cadrelor didactice de la Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța, mai ales doamnelor  profesoare Alina Nedelcu și Lidia Ciortan, dar și elevilor și  părinților lor pentru darurile aduse elevilor noștri. Întâlnirea de astăzi a fost o experiență minunată atât pentru elevii școlii noastre, cât și pentru profesori. A fost o  bucurie să ne cunoaștem și să lucrăm împreună! Vă mulțumim!”

O activitate precum aceasta cultivă toleranța, empatia, prietenia, implicarea și răspunderea socială față de semenii noștri, iar copiii trebuie crescuți în spiritul valorilor dintotdeauna ale omului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Se întrerupe furnizarea apei în mai multe zone din municipiul Constanța

Mon Oct 10 , 2022
În perioada 11 – 13 octombrie 2022, se vor executa ample lucrări de investiții ce vor afecta buna funcționare a Stației de pompare Călărași. Se va realiza racordarea tronsoanelor de conducte de aducțiune noi, cu diametrul de 800 mm, la rețeaua de aducțiune existentă și conectarea mai multor puțuri la […]

V-ar putea interesa și: