Toți preșcolarii, elevii și profesorii din comuna Peștera vor primi tablete și simuri de date

Primarul din Peștera, Marius-Liviu Petre, într-o sală de clasă, alături de elevi

Toți elevii și profesorii din comuna Peștera, județul Constanța, vor primi tabele și simuri de date. Acestea sunt achiziționate de primărie, care sprijină astfel accesul la educației în această perioadă în care elevii nu frecventează cursurile.

„Odată cu întreruperea cursurilor si apoi cu declararea stării de urgență în România, educația a fost unul dintre cele mai afectate domenii. Recomandările ministerului educației și ale inspectoratelor școlare au fost de „muta” educația în online, în mediul virtual. Un spațiu atât de familiar pentru unii tineri, dar atât de nou pentru învățământ. Un loc de relaxare pentru mulți, dar un tărâm în mare parte necunoscut pentru educația de zi cu zi. Cele mai importante aspecte ale învățământului online sunt reprezentate de existența resurselor materiale educaționale (laptop, tableta, smartphone etc) si accesul la internet. Întreruperea cursurilor pe o perioadă ce nu poate fi estimată a reprezentat o provocare pentru toți cei implicați în comunitatea educaționala în ceea ce privește aspectele prezentate mai sus.”, spun reprezentanții Primăriei Peștera.

De aceea, administrația locală din comuna Peștera a decis procurarea de tablete si simuri de date pentru toți preșcolarii, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnaziala nr. 1 Peștera și structurile arondate.

„Respectivele resurse educaționale vor fi folosite doar în procesul de învățământ și vor asigura accesul egal al tuturor elevilor la un drept garantat prin constituție, educația.”, a precizat Marius-Liviu Petre, primarul comunei Peștera, care, înainte de a ocupa această funcție, a fost chiar directorul școlii din comună, dar și inspector școlar.

În total, vor fi distribuite 434 de dispozitive: 402 pentru elevi și 32 pentru cadrele didactice.

Distribuția va începe săptămâna viitoare.

„Educaţia e un prieten pe care nicio nenorocire nu îl poate deprima, nicio crimă nu îl poate distruge, niciun inamic nu îl poate ţine la distanţă şi niciun despotism nu îl poate supune.”

Joseph Addison (1672 — 1719), eseist, poet și om politic englez

„Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au făcut ca această inițiativă sa prindă contur, respectiv Consiliului Local Peștera, echipei Primăriei Peștera, cadrelor didactice ale Scolii Gimnaziale nr. 1 Peștera, părinților, si nu in ultimul rând conducerii Inspectoratului Școlar Județean Constanta. Împreună am analizat, am dezbătut și am luat, speram, cea mai bună soluție, în favoarea elevului, actor principal pe marea scena a educației!”, a mai spus Marius-Liviu Petre.


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.