Toți proprietarii de imobile din Constanța trebuie să-și pună plăcuță cu strada și numărul locuinței. Cât e amenda. Ce obligații suplimentarii au cei care dețin terenuri virane

Toți proprietarii de imobile din Constanța trebuie să-și pună plăcuță cu strada și număr. Cât e amenda. Ce obligații suplimentarii au cei care deține terenuri virane
Orice imobile, fie casă, fie bloc, trebuie să aibă plăcuță cu strada și numărul. În imagine, un bloc pe strada Cașin, din cartierul Faleză Nord, construit pe trotuar

Primăria Constanța spune că toți deținătorii de imobile de pe raza municipiului Constanța au obligația de a afișa în loc vizibil plăcuțe cu numărul stradal aferent imobilului.

Nerespectarea acestei hotărâri se sancţionează cu amendă contravenţională de la 200 lei la 400 lei pentru persoanele fizice şi de la 400 lei la 800 lei pentru persoanele juridice.

Primăria Constanța spune că toți deținătorii de imobile de pe raza municipiului Constanța au obligația de a afișa în loc vizibil plăcuțe cu numărul stradal aferent imobilului. Nerespectarea acestei hotărâri se sancţionează cu amendă contravenţională de la 200 lei la 400 lei pentru persoanele fizice şi de la 400 lei la 800 lei pentru persoanele juridice.

Prevederile sunt cuprinse în hotărârea de consiliu 31 care completează o hotărâre de consiliu din 2013.

De asemenea, toți proprietarii de terenuri intravilane trebuie să le îngrădească. Gardul trebuie să aibă minimum doi metri.

Potrivit Primăriei Constanța, proprietarii terenurilor virane situate în intravilanul municipiului Constanța au obligația să le împrejmuiască și să amplaseze pe aceste terenuri, la loc vizibil, pe frontul stradal, un panou care să cuprindă sintagma „PROPRIETATE PRIVATĂ” și numărul stradal aferent sau parcelă și lot, atunci când imobilul nu are alocat un astfel de număr”.

Primăria spune că împrejmuirea se va realiza cu respectarea prevederilor Legii nr.50/1991 modificată și completată, cu un model de gard care trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • înălțimea gardului să fie de cel puțin 2 metri;
  • materialul din care e confecționat este orice model de plasă metalică care va fi dublat cu plasă de umbrire de culoare verde pe care se vor aplica benzi reflectorizante pentru a îndeplini condiția de protecție pe timp de noapte.

Cine nu se conformează primește amenzi: de la 500 lei la 1000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1000 lei la 2000 lei pentru persoanele juridice.

Iată ce modificări au mai fost aduse prin noul regulament:

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Bogdan Huțucă demască „o hoție tipic pesedistă”

Mon Feb 11 , 2019
Bogdan Huțucă, deputat PNL, spune că „Guvernul încălcă mai multe principii constituționale deoarece OUG 114 obligă autoritățile locale să crească taxele și impozitele locale la maximul acceptat de lege, ignorând principiul autonomiei locale”. Acesta afirmă că, potrivit legii, fiecare autoritate locală are posibilitatea de a indexa impozitele și taxele locale […]
bogdan hutuca