Trafic infernal în Agigea, în zona portului, în ciuda faptului că PSD „a identificat soluții”

Primarul PSD din Agigea căuta soluții pe teren, pe 14 iulie 2022 (foto stânga). Pe 10 august, traficul arată ca în partea din dreapta a imaginii. Sursă foto stânga: Facebook/Cristian Cîrjaliu, dreapta: Constanța 100%

Numai șofer de TIR care are cursă în Portul Constanța să nu fii în aceste zile. Traficul înspre și dinspre port, în zona Agigea, acolo pe unde intră mașinile de mare tonaj, este un calvar. La temperaturi de 30 de grade, șoferii stau la cozi kilometrice. Asta deși conducerea PSD a promis că „a identificat soluții”.

Azi, 10 august, coada se întindea cât vezi cu ochii. Tot podul nou din port, dar și drumul de până la el, era ocupat după-amiază de sute de TIR-uri și camioane.

Mai jos vedeți și imagini video surprinse pe 10 august.

Promisiunea lui Grindeanu

Aglomerația teribilă din zonă a ajuns și în atenția ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, vice-președinte PSD, care anunța, pe 7 iulie 2022, identificarea a două suprafeţe de teren care pot fi utilizate ca parcare pentru TIR-urile care blochează acum Portul Constanţa. Ministrul a cerut managementului Portului să prezinte „un calendar asumat” pentru realizarea unei parcări de mare capacitate.

Sorin Grindeanu a scris, joi seară, pe Facebook că s-a interesat de problema TIR-urilor care blochează Portul Constanţa.

„Au fost identificate soluţii rapide pentru blocajul tirurilor din Portul Constanţa! În urma discuţiilor, de astăzi, dintre delegaţia Ministerului TransporturiIor şi directorul general al Portului Constanţa, Florin Goidea, cât şi în urma deplasării în teren, s-au identificat două suprafeţe în interiorul Portului care pot fi utilizate ca spaţii de parcare pentru tiruri în vederea defluirii traficului”, a anunţat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a solicitat şi „un calendar asumat” pentru o nouă parcare de mare capacitate.

Gata în 8 zile

După numai 8 zile, parcarea era gata. De parcă ar fi fost vorbiți, nu alta, ar spune gurile rele. APMC a anunţat că noua parcare pentru TIR-uri din zona Poarta 9 a Portului Constanţa. O parcare pe o suprafaţă de 34.000 de metri pătraţi care urma să fluidizeze traficul.

„Au fost finalizate lucrările de amenajare a noii parcări destinate TIR-urilor, aceasta fiind operaţională şi pregătită să preia din camioanele care sosesc în port cu marfă. Parcarea este situată în interiorul portului Constanţa, în zona Porţii 9, şi are o suprafaţă de 34.000 metri pătraţi. Aceasta va determina fluidizarea traficului de camioane în port şi evitarea aglomerărilor la porţile de acces în port”, a transmis CN APMC.

Intră în scenă Maricel Cîrjaliu

CN APMC a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că parcarea are o suprafaţă de 34.000 de metri pătraţi şi va determina fluidizarea traficului de camioane în port.

„După finalizarea execuției parcării pentru TIR-uri din zona Poarta 9 a Portului Constanța, ieri am primit în vizită de lucru pe domnul George Vișan, director comercial C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța. Vizita sa a avut ca scop identificarea unui nou amplasament în vederea amenajării celei de-a doua parcări, destinată autovehiculelor de mare tonaj, care să ajute la fluidizarea traficului și evitarea aglomerărilor la porțile de acces în port. Împreună am reușit să identificăm câteva variante de locații urmând, ca după o analiză în amănunt, conducerea C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța să întreprindă acțiunile necesare pentru realizarea noului obiectiv. Continuăm să construim ÎMPREUNĂ.”, a scris acesta.

Rezultatele eforturilor PSD le vedeți în imaginile de mai sus.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ministrul Sănătății i-a băgat pe români în speriați. Ce îi transmite deputatul Marian Crușoveanu

mie aug. 10 , 2022
Deputatul PNL Marian Crușoveanu este de părere că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a creat o isterie în rândul românilor prin îndemnul său ca persoanele de până în 40 de ani să se prezinte la medicul de familie pentru a primi prescripția de iodură de potasiu. Și nu se înșală. „Astfel […]

V-ar putea interesa și: