Trafic pe canalele navigabile: navele merg mai mult goale decât pline

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA anunță că fluxurile de mărfuri pe canalele navigabile, Canal Dunăre – Marea Neagră și Canal Poarta Albă, Midia – Năvodari, continuă să crească.

În primele nouă luni ale acestui an, traficul înregistrat a fost de 28.212.000 tone capacitate, cu 9,39% mai mult față de perioada similară a anului trecut, fiind transportate 13.557.000 tone marfă.

Tone capacitate înseamnă capacitatea maximă de transport a barjelor, în timp ce tonele marfă reprezintă marfa transportată efectiv. Se observă că barjele merg mai mult goale decât pline.

De asemenea, în acest an traficul intern a crescut depășind cu 8% cantitatea de marfă transportată în perioada ianuarie-septembrie 2020.

De exemplu, ieri, 10 octombrie 2021, a fost depășită media zilnică de trafic înregistrată în acest an cu 120%, înregistrându-se astfel un trafic de 225.441 tone capacitate.

Principalele destinaţii ale mărfurilor transportate pe canalele navigabile în acest an au fost: România 46%, Serbia 28%, Ungaria 11% şi Bulgaria 10%.

Notă: O barjă este o navă cu fundul plat cu sau fără propulsie proprie, utilizată pentru transportul mărfurilor grele pe căile navigabile sau pentru intervenții tehnice marine.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.