Traficul de mărfuri prin portul Constanța și pe canalele navigabile a înregistrat creșteri puternice

2023 a fost un an bun pentru portul Constanța și canalele navigabile.

Traficul de mărfuri prin portul Constanţa a însumat 88,9 milioane tone în anul 2023 – un record istoric – ceea ce înseamnă cu 21,9% mai mare decât în anul 2022, a anunțat Direcția Județeană de Statistică din Constanța.

Traficul prin Canalul Dunăre – Marea Neagră a fost de 23,4 milioane tone mărfuri în anul 2023. A crescut cu 35,3% faţă de volumul înregistrat în anul 2022.

De asemenea, numărul total al navelor tranzitate a crescut cu 27,0% în anul 2023 față de cel înregistrat în 2022 și numărul navelor străine care au traversat canalul a crescut cu 57,3%.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Național: trei tineri au murit într-un accident rutier, trei sunt rănite grav

Dum mart. 31 , 2024
Trei tineri, cu vârste între 17 şi 22 de ani au murit, iar alţi trei au fost răniţi, după ce maşinile în care se aflau s-au ciocnit violent şi apoi s-au răsturnat în curţile unor gospodării. Tragedia s-a întâmplat duminică noaptea, în localitatea Pârâul Pântei, din judeţul Neamţ. În accidentul […]

V-ar putea interesa și: