Traficul prin Canalul Dunăre – Marea Neagră, în scădere cu 5%, cel din portul Constanța, plus de 8,8%

Traficul prin Canalul Dunăre – Marea Neagră, în volum de 12,9 milioane tone mărfuri în perioada ianuarie – septembrie 2022, a scăzut cu 5% faţă de volumul înregistrat în aceeași perioadă din 2021, a anunțat Direcția Județeană de Statistică din Constanța.

Numărul total al navelor tranzitate a scăzut cu 0,4% în perioada ianuarie – septembrie 2022 față de cel înregistrat aceeași perioadă din 2021, dar numărul navelor străine care au traversat canalul a crescut cu 4,8%.

Traficul de mărfuri prin portul Constanţa însumează 54,6 milioane tone în perioada ianuarie-septembrie 2022 şi este cu 8,8% mai mare decât în aceeași perioadă din 2021.

Director general al CNACN este Daniel Georgescu, PSD. Acesta câștigă din funcția sa mai bine decât președintele Klaus Iohannis.

În 2021 a încasat 413.775 lei, adică 34.481 de lei pe lună. Declarația sa de avere o puteți consulta AICI. Președintele Klaus Iohannis a avut, în 2021, un venit de numai 179.507 lei. Detalii AICI. Așadar, șeful CNACN, instituție subordonată Ministerului Transporturilor, câștigă de peste două ori mai multe decât președintele României.

Daniel Georgescu este unul dintre posibilii candidați ai PSD Constanța la funcția de primar al municipiului Constanța.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Războiul din Ucraina a ajutat Portul Constanța să înregistreze cel mai mare trafic de mărfuri din istoria sa

lun ian. 30 , 2023
Performanță istorică a Portului Constanța: în anul 2022 a înregistrat cel mai mare volum de mărfuri operat în porturile maritime românești. Traficul total de mărfuri în porturile maritime românești a înregistrat 75,55 milioane tone în anul 2022, o creștere de 12% față de 67,5 milioane tone în 2021, fiind cel […]

V-ar putea interesa și: