Traficul rutier din România va fi monitorizat video. Cele cinci beneficii identificate de parlamentarul constănțean Marian Crușoveanu, PNL

Comisia parlamentară din Camera Deputaților a avizat proiectul referitor la „Sistemul integrat de monitorizare a traficului rutier (e-SIGUR)” pe drumurile publice din România.

„Acest proiect de lege este binevenit, mai ales că în ultimul deceniu, țara noastră s-a regăsit pe ultimul loc, în ceea ce privește siguranța rutieră, la nivelul Uniunii Europene.”, spune Marian Crușoveanu, deputat PNL, membru al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură.

Monitorizarea video a traficului, prin dezvoltarea sistemului digital e-SIGUR, care va fi în subordinea CNAIR, se va face prin mijloace fixe și mobile care vor avea rolul de a supraveghea respectarea normelor de circulație și reducerea factorilor de risc. Prin instalarea echipamentelor tehnice, vor fi colectate date relevante din trafic, precum viteza de deplasare, condițiile meteo, starea carosabilului, respectarea legislației în vigoare.

Astfel de date, obținute prin echipamente tehnice și în timp real, vin în sprijinul reducerii factorilor de risc și se încadrează în ”Viziunea Zero”, strategie a Uniunii Europene care are în vedere reducerea numărului de victime din accidente rutiere, până în 2050, aproape de zero. De asemenea, țara noastră și-a asumat obiectivul ca în următorul deceniu, numărul de victime pe drumurile publice să fie redus la 50%, iar acest sistem vine în susținerea acestui demers.

Marian Crușoveanu a punctat cinci beneficii directe pentru participanții la trafic, după implementarea sistemului e-SIGUR:

  1. Creșterea siguranței rutiere, prin prevenirea accidentelor;
  2. Reducerea congestiei în trafic;
  3. Protecția mediului, prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon;
  4. Scurtarea timpului de intervenție pentru serviciile de urgență;
  5. Creșterea confortului călătorilor prin reducerea timpului călătoriei.

„Realizarea acestui sistem, precum și punerea sa în practică vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.”, a subliniat parlamentarul liberal.

V-ar putea interesa și: Cele 37 de cauze pentru care se produc accidente rutiere grave. Câți oameni au murit anul trecut pe șoselele din România anul trecut


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanța primește 110 milioane lei de la Guvern pentru reabilitarea sistemului de termoficare

vin dec. 9 , 2022
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administrației, Cseke Attila, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale a sumei de 354.062.964,20 lei, în vederea cofinanţării, prin Programul Termoficare, a lucrărilor de modernizare, retehnologizare, extindere, respectiv de înfiinţare a sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor. Din această […]

V-ar putea interesa și: