Traficul va fi paralizat în Constanța de Ziua Națională a României și înainte

Ziua Națională a României va fi marcată la Constanța printr-o serie de acțiuni cu caracter militar și civil, pentru care o bună parte din traficul rutier va fi blocat.  

Miercuri, 01 decembrie, la ora 09:00, este programată o festivitate de depunere de coroane la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Central.

Ceremonia propriu-zisă va avea loc în zona din fața Monumentului Eroilor din Războiul de Independență, din parcul Casei de Cultură, începând cu ora 10:00. Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu se va desfășura parada militară, la care vor participa membrii din cadrul Ministerului Apărării Naționale și ai altor structuri care aparțin instituțiilor statului.

Repetiția generală pentru organizarea manifestărilor va avea loc luni, 29 noiembrie, în intervalul orar 10:00-14:00.

Pentru buna desfășurare a festivităților, duminică, 28 noiembrie și marți, 30 noiembrie, începând cu ora 16:00, vor fi interzise oprirea și staționarea autovehiculelor pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între străzile Nicolae Iorga și I.L. Caragiale.

În perioada 26 noiembrie – 30 noiembrie, reprezentanții Poliției Rutiere și ai Direcției Generale Poliția Locală vor împărți flyere prin care posesorii de autovehicule vor fi informați cu privire la restricțiile de circulație. Mașinile ale căror proprietari nu pot fi contactați, vor fi ridicate și mutate în afara zonei de siguranță.  

Marți, 30 noiembrie, se va restricționa accesul autovehiculelor în  parcările situate pe strada I.L. Caragiale (în dreptul Casei de Cultură), în parcarea care aparține Casei de Cultură a Sindicatelor.

Pentru siguranța participanților la eveniment, luni, 29 noiembrie și miercuri, 01 decembrie, începând cu ora 09:00, se vor institui restricții de circulație pentru toate categoriile de autovehiculele, pe tronsonul delimitat de bulevardul Alexandru Lăpușneanu respectiv bulevardul 1 Decembrie 1918, între bulevardul. I.C. Brătianu și bulevardul Tomis.

Excepție fac mijloacele de transport în comun aparținând CT BUS S.A, care vor circula, după cum urmează:

  • în interval orar 09:00 – 12:00, mijloacele de transport în comun vor circula pe banda 3 a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, pe sensul de mers dinspre strada I.L. Caragiale spre bulevardul Tomis;
  • în interval orar 12:00 – 13:00, circulația mijloacele de transport în comun va fi oprită;
  • în interval orar 13:00 – 14:00, mijloacele de transport vor circula pe banda 3 a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, în sensul de mers dinspre bulevardul Tomis spre strada I.L. Caragiale.

De asemenea, în perioada în care traficul rutier va fi restricționat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe segmentul delimitat de bulevardul Tomis și bulevardul I.C. Brătianu, vor putea fi efectuate, în mod controlat, manevre de traversare pe relația „înainte” a următoarelor intersecții:

  • bulevardul Tomis cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • strada Poporului/strada Portiței cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • strada I.L. Caragiale cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • strada I.L. Caragiale/strada I.G. Duca cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • bulevardul 1 Decembrie 1918 cu bulevardul I.C. Brătianu.

Accesul la eveniment se va realiza cu respectarea măsurilor de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. La punctul de acces organizatorul va verifica atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu SARS-CoV-2.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

E oficial: 29 noiembrie 2021, zi liberă pentru salariaţii din sectorul public

vin nov. 26 , 2021
Guvernul a stabilit ca data de 29 noiembrie 2021 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, având în vedere că marți, 30 noiembrie, și miercuri, 1 decembrie, sunt zile libere nelucrătoare conform Codului  Muncii. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu […]
vacanta

V-ar putea interesa și: