Tragedia din Constanța, reflectată de principalele agenții de presă din lume

Principalele agenţii de presă internaţionale scriu despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, soldat cu nouă morţi bolnavi de covid-19, a treia tragedie de acest fel în România în mai puţin de un an.

„Un nou incendiu într-un spital din România, soldat cu nouă morţi”, scrire AFP, un material preluat de presa de limbă franceză.

„Nouă pacienţi au murit într-un incendiu care a izbucnit în unitatea de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa”, un oraş situat la malul Mării Negre, a anunţat IGSU într-un comunicat, citează agenţia franceză.

„Pompierii sunt în continuare în interiorul spitalului, însă incendiul a fost stins”, a declarat AFP un purtător de cuvânt al inspecției locale, Razvan Parconie, care precizează că au fost evacuaţi 100 de bolnavi.

Prefectul judeţului, Silviu Coșa, a anunţat că zece bolnavi de covid-19 erau îngrijiţi în această unitate la momentul izbucnirii incendiului.

În România, cinci pacienţi au murit în ianuarie într-un incendiu care a devastat un spital la Bucureşti, la două luni după un incendiu la un spital din Piatra Neamţ (nord-est), soldat cu moartea a 15 bolnavi.

Toţi pacienţii au fost evacuaţi din spitalul din Constanţa, iar incendiul a fost stins până la prânz, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă, scrie The Associated Press, într-un material preluat de presa de limba engleză.

Ministerul Sănătăţii a anunţat detalii suplimentare într-o conferință de presă, a cărei oră nu a fost precizată, potrivit agenţiei americane.

Potrivit ministerului, în spital se aflau 113 pacienţi, dintre care zece la terapie intensivă.

Incendiile precedente soldate cu morţi în spitale din România, un stat membru UE, provoacă îngrijorări cu privire la infrastructura spitalicească îmbătrânită a ţării, scrie AP.

După incendiul de la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a îndemnat la o reformă urgentă şi ”profundă”, pentru ca astfel de tragedii ”să nu se mai întâmple”.

Pompierii au stins incendiul de la spitalul din Constanţa către ora 7.55 GMT (11.55, ora României), cu ajutoare din judeţe învecinate, scrie Reuters.

Înregistrări video surprind pacienţi care sar pe geam, de la etaje inferioare ale spitalului, şi pompieri care scot oameni din clădire.

Echipe de intervenţie de urgenţă au instalat o unitate mobilă de triaj în apropiere de spital, iar 50 de pacienţi au fost evacuaţi şi transferaţi către alte spitale, potrivit Reuters.

În total, în România, peste 12.100 de bolnavi de covid-19 – inclusiv 215 copii – erau internaţi în spitale până joi, dintre care 1.364 la terapie intensivă.

România a înregistrat joi un bilanţ zilnic de 12.032 de cazuri de covid-19 – un nou record, iar unităţile de terapie intensivă din ţară duc lipsă de locuri.

România înregistrează a doua cea mai mică rată a vaccinării în Uniunea Europeană (UE).

Sistemul românesc al sănătăţii se afla sub presiune încă dinainte de epidemia covid-19, afectat de corupţie, ineficienţă şi o conducere politizată, scrie Reuters.

România deţine una dintre cele mai puţin dezvoltate infrastructuri în domeniul sănătăţii din UE, subliniază agenţia în acest material, preluat de asemenea de presa internaţională.

Ea a construit un singur spital în ultimii 30 de ani, alocă prin buget cele mai puţine fonduri sănătăţi în UE, iar zeci de mi de medici şi personal medical au emigrat.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arhiepiscopia Tomisului: „Sufletele celor decedați în tragicul eveniment vor fi pomenite de către IPS Teodosie”

vin oct. 1 , 2021
Arhiepiscopia Tomisului este alături de familiile victimelor incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Astfel, Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Social, va oferi acestora consiliere duhovnicească și suport necesar pentru trecerea prin acest moment apăsător, grav și nedorit. „Totodată, sufletele celor decedați în tragicul eveniment vor fi pomenite de […]
IPS Teodosie

V-ar putea interesa și: