Tragedie fără seamăn: două surori, de 7 și 9 ani, au murit, fratele lor, de 8 ani, este în stare gravă

lumanare

Doi copii, cu vârste de 7 şi 9 ani, au murit şi un al treilea, de 9 ani, este în stare gravă, la spital, după ce s-au intoxicat cu o substanţă antiparazitară, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Tragedia s-a întâmplat sâmbătă, în comuna braşoveană Ungra, substanţa cu care cei trei fraţi, două fete şi un băiat, au intrat în contact este tomoxan.

Cei trei copii au fost preluaţi de echipajele SMURD în stop cardio-respirator şi transportaţi la Spitalul din Rupea. Una dintre cele două fetiţe şi-a revenit, pentru o scurtă perioadă de timp, însă a reintrat în stop cardio-respirator.

Ulterior, niciuna dintre cele două fete nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi au fost declarate decedate.

Băiatul de 8 ani a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la o unitate medicală din Târgu Mureş.

De asemenea, mama şi bunica celor cei trei fraţi au fost transportate de echipajele medicale la spitalul din Rupea, respectiv cel Judeţean de Urgenţă din Braşov.

Primarul din comuna brașoveană a declarat la Antena 3 că mama și-a spălat pe cap copiii cu insecticid, pentru a-i scăpa de păduchi.

„Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să facă chestiile astea. Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomoxan este pentru deparazitarea externă a ovinelor. Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni”, a mai spus primarul.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

România, medalie de aur la Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică

Sat May 29 , 2021
​România a cucerit medaliile de aur în proba de grup, sâmbătă, la cea de-a 16-a ediţie a Campionatelor Mondiale de gimnastică aerobică de la Baku, informează Agerpres. Gabriel Bocşer, Teodora Cucu, Daniel Ţavoc, David Gavrilovici şi Mihai Alin Popa, care încheiaseră calificările cu cea mai mare notă, s-au impus în finală […]