Tragedie în armată. A fost găsit împușcat în cap la numai 22 de ani

Un maistru militar din cadrul UM 01471 a Brigăzii 8 ROT din Focșani, în vârstă de 22 de ani, a fost găsit sâmbătă seară împuşcat în cap într-o unitate militară din Focşani. Militarul era originar din Botoşani şi locuia în Focşani de câţiva ani.

Potrivit Observator News, cadavrul tânărului a fost descoperit de colegi chiar în biroul în care acesta îşi desfăşura activitatea. Incidentul ridică semne de întrebare anchetatorilor care merg pe mai multe ipoteze: sinucidere, manevrare greşită a armei din dotare sau chiar crimă.

În perioada 26 septembrie – 1 octombrie, unitatea maistrului a participat la exerciţiul “CĂLUGĂRENI 22” desfăşurat la poligonul Smârdan Galați, unde au avut loc mai multe antrenamente şi exerciţii de tragere. Ancheta a fost preluată de Parchetul Militar Iași.

Maistrul militar cls.IV D. Andrei, din cadrul UM 01471 Focșani, a decedat sâmbătă, 1 octombrie, în jurul orei 20.00, în urma unei răni prin împușcare.

Conform procedurilor, a fost apelat serviciul de urgență 112 dar, din păcate, militarul nu a mai putut fi salvat.

Militarul nu se afla în serviciul de zi pe unitate, iar din primele date a rezultat faptul că decesul a survenit în urma unei sinucideri.

Evenimentul este cercetat de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie, condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Militarul în vârstă de 22 de ani era necăsătorit, fiind angajat al M.Ap.N. din iulie 2020 și nu a participat la misiuni în teatrele de operații. La ultima testare psihologică susținută în luna august 2020 și cu o valabilitate de 3 ani, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar.

Conducerea Unității Militare 01471 transmite sincere condoleanțe și este alături de familia greu încercată a militarului decedat. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se precizează în comunicatul Brigăzii 8 ROT Focșani.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Două persoane rănite într-un accident rutier, trafic blocat între Sibioara și Piatra

Sun Oct 2 , 2022
Un accident rutier s-a produs duminică seara între Sibioara și Piatra. Două persoane sunt rănite. „Un bărbat are traumatism de coloană lombară, o femei are traumatism de bazin.”, a declarat dr. Claudia Tatarici, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului Constanța. Ambele sunt transportate la Spitalul Județean Constanța. […]