Tragedie în armată. Un căpitan a murit în timpul unui exercițiu de parașutare. Avea 38 de ani și un copil

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc.

Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil.

Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Principalele trei motive pentru care copiii fug de acasă

Wed May 25 , 2022
Astăzi, 25 mai, este Ziua Internațională a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual. Polițiștii din Constanța au stat de vorbă cu elevi și au prezentat principalele trei motive pentru care copiii pleacă de acasă. Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul I.P.J. Constanța au desfășurat activități de informare, în […]