Tragedie. Un bebeluș a murit după ce a fost botezat prin scufundare în cristelniţă

Un bebeluş de şase săptămâni din Suceava care a ajuns la spital duminică, după ce a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost botezat prin scufundare în cristelniţă a murit luni dimineaţă, în jurul orei 6.00, relatează Monitorul de Suceava. Se afla la secţia ATI, unde fusese intubat şi ventilat mecanic.

Copilul a fost creştinat duminică la biserica Zanca, iar preotul ar fi scufundat copilul în cristelniţă, în loc să îl ude pe cap cu apa sfinţită, spun ziariștii locali.

La scurt timp de la botez, copilul a intrat în stop cardio-respirator, scriu jurnaliştii din presa locală. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, a declarat pentru News.ro că un echipaj de terapie intensivă mobilă a preluat copilul şi l-a transportat la unitatea de primiri urgenţe Suceava. 

Protopopul Doru Budeanu a confirmat că bebelușul a fost cufundat complet în apă. „Botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”, a susţinut Doru Budeanu, potrivit Monitorul de Suceava.

Protopopul a declarat că a vorbit cu preotul care a oficiat botezul. Acesta i-a spus că bebelușul a plâns atât în timpul botezului, cât și după ce a fost scos din apă, motiv pentru care semnele vitale ar fi fost bune.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.