Traian Băsescu, alias Petrov, a fost colaborator al SECURITĂȚII

traian basescu

Curtea de Apel Bucureşti a constatat calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. Decizia poate fi atacată.

„Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian”, este sentinţa pronunţată, vineri, de Curtea de Apel București. 

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare. 

„Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă”, a mai transmis Curtea de Apel Bucureşti. 

Nu mă apuc să dau cu pietre în judecător, a fost judecata dânsului, voi face contestație la ÎCCJ, cu privire la verdictul pe care l-a dat azi CAB…Îmi pare rău că a apărut acum după ce am condamnat comunismul, după ce am deschis arhivele Securității. Bucuroși le-om duce toate, de e pace, de-i război”, a declarat Traian Băsescu la un post tv.

Întrebat dacă are ce să-și reproșeze, fostul președinte a spus: 

„Nu am ce să-mi reproșez. Astea au fost vremurile în car eu am trăit, e ușor de dat ceasul înapoi cu 45 de ani, dar viața a mers înainte. Nu am a comenta altceva, probabil că va trebui să fiu mai clar în declarațiile de la ÎCCJ.”

La ultimul termen, în 5 septembrie, Băsescu a reluat afirmaţiile conform cărora nu a colaborat cu fosta Securitate.

Dosarul în care CNSAS cere constatatea calităţii de colaborator a lui Băsescu a fost înregistrat la sfârşitul lunii mai, la Curtea de Apel Bucureşti. Colegiul CNSAS a aprobat Nota de constatare care conţine descrierea documentelor găsite în diverse dosare despre Traian Băsescu, copii ale notelor informative, atât olografe, cât şi cele redactate de ofiţerul de Securitate în urma discuţiilor cu ”sursa”, istoricul dosarului şi corespondenţa dintre diverse instituţii.

De la momentul depunerii dosarului, în presă au apărut numeroase documente referitoare la colaborarea lui Băsescu cu Securitatea, inclusiv nume ale celor despre care ar fi dat informări sub numele de cod Petrov.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu există un angajament semnat de el nici în dosarul inscripţionat cu numele său şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea, nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de el sau chitanţe care să reprezinte plăţi efectuate de fosta Securitate către el şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator. El a negat că ar fi dat Securităţii informaţii sub numele Petrov.

Băsescu a declarat, pe 5 septembrie , în fața instanței de la Curtea de Apel București, că nu a știut niciodată că i s-ar fi alocat un nume conspirativ și a subliniat că rapoartele sale sunt semnate „căpitan Traian Băsescu”.

„Eu nu am știut că contrainformațiile militare reprezintă Securitatea”, a declarat Băsescu. „Niciodată n-am știut că mi s-a dat un nume conspirativ. Abia când mi s-au dat cele două note, colonelul Tudor mi-a zis: Semnează Petrov. Niciodată nu mi s-a dat un nume conspirativ. Eu nu am știut că contrainformațiile militare reprezintă Securitatea. Eu abia dupa Revoluție am aflat de legatura contrainformaților militare. Am crezut că este un serviciu subordonat comandamentului forțelor navale, asa scrie și pe frontispiciu. Rapoartele mele au fost depuse la companie nu la Securitate și sunt semnate „Căpitan Traian Băsescu. Daca eram colaborator, trebuiau semnate tot cu Petrov”, a spus Băsescu în fața instanței.

Vă recomandăm și:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Traian Băsescu, alias Petrov, a fost colaborator al SECURITĂȚII

  1. EXTRAS
    din postarea „PETROV-ul nostru, cel de toate zilele”:
    „Lepra băsisto-petroviană de exemplu, este recompensată astăzi pentru ororile pe care le-a comis în regimul Ceaușescu, cu casă de la stat până crapă, (pe lângă aceea din Mihăileanu sustrasă imoral și golănește!), cu cabinet de lucru, mașină și SPP gratuite la poartă în loc de dric cu cai mascați, și cu venituri financiare uriașe din 4 (patru!!) surse oficiale: pensia de drept, pensia specială, o indemnizație pe viață de 75% din salariul președintelui, și salariul de senator, devenit acum salariu de europarlamentar! În total, cam 500 milioane lei vechi pe lună!!!! Ați citit bine: 500 milioane lei vechi pe lună!
    Acest Petrov jegos, acest scamator ingrat, care n-a ezitat să jure strâmb pe Biblie precum i-s ochii și capul, care a curvit în văzul lumii noaptea la Cotroceni cu țiganca nărăvită la furat ca și el, care și-a făcut iepele din bătătură milionare pe banii statului deși ele abia de sunt in stare să îngaime două cuvinte, care a demolat justiția în România, care a făcut hocus-pocus cu flota României, care a tăiat salarii și pensii și a desființat spitale, care a fugărit tineretul la muncă în străinătate, care a otrăvit poporul cu ură, care a fost și este in continuare salvat din zeci de dosare penale de underground-ul tenebrelor securiste, acest saltimbanc care nu ezită să se facă de râs lăcrimând la comandă, – această scârnăvie lacomă care este și azi susținută din spate de oculta securitate „democratizată”, a reușit astfel de performanțe sub ochii noștri, ba chiar l-am și ajutat, iar încă destui fraieri îi transmit pe facebook, „respect d-le președinte”!!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Duminică nu avem voie cu mașina în centrul Constanței

vin sept. 20 , 2019
Bulevardul Tomis din Constanța va fi loc de promenadă și de joacă duminică, pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian. Există o excepție: pe bulevardul Ferdinand vor putea circula atât autobuzele, cât și autovehiculele. Evenimentul este organizat în contextul în care Constanța participă alături de orașe state europene […]

V-ar putea interesa și: