Traian Băsescu, președintele de onoare al PMP, vrea să se legalizeze prostituția. Deputatul de Constanța Robert Turcescu speră că l-a luat valul

traian basescu

Traian Băsescu vrea să se legalizeze prostituția, iar ideea sa a fost motiv de nemulțumire în Partiul Mișcarea Populară. Deputatul de Constanța Robert Turcescu a reacționat repede și acid.

În contextul măsurilor legislative anunţate ca efect după tragedia de la Caracal, fostul preşedinte Traian Băsescu a susținut, aseară, învitat într-o emisune tv, că este momentul să fie reluată discuţia privind legalizarea prostiuţiei. Argumentele lui Băsescu țin de faptul că prin legalizarea prostituției se va diminua traficul de carne vie şi se elimină proxeneţii, oferindusu-se astfel securitate pentru femeile care decid să facă acest lucru.

“Eu aş spune, o să se supere multă lume pe mine, sunt mulţi nefericiţi, bărbaţi, care nu îşi găsesc o parteneră şi recurg la astfel de gesturi. Cred că ar trebui să repunem în discuţie legalizarea prostituţiei ca soluţie de diminuare a traficului ilegal de carne vie. Şi nu am nicio jenă să o spun, până la urmă este responsabilitatea omului politic să spună ce crede, Germania are prostituţia legalizată, pusă sub stăpânirea statului, Olanda la fel, Belgia la fel. Când statul îşi asumă sistemul de organizare a prostituţiei şi controlul asupra modului cum se face, femeile astea nu numai sunt tratate cu respectul cuvenit unui om la locul de muncă, dar sunt în siguranţă. Nu mai sunt pe mâna peştelui”, a declarat Traian Băsescu într-o emisiune la B1TV.

Deputatul Robert Turcescu se opune.

„As vrea să cred ca ideea legalizării prostituţiei- relansata de Traian Băsescu într-o emisiune tv recentă- nu va găsi prea mulţi adepţi în rândul membrilor PMP. Cred că fostul preşedinte al partidului s-a grăbit sau l-a luat valul apariţiilor televizate. Ori, încă o dată, a vrut să nască un subiect de presă în care sa fie primul sub luminile rampei. Oricum, sper măcar că a vorbit europarlamentarul PMP Traian Basescu şi nu preşedintele de onoare al PMP”, a scris deputatul PMP Robert Turcescu pe contul său de Facebook.

PMP Constanța este condus de Claudiu Palaz, vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța. Acesta nu a reacționat public, până acum, la dorința fostului șef al statului de a legaliza prostituție.

Acum câteva luni, Băsescu a spus că Palaz va fi candidatul PMP la Primăria Constanța.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.