Traian Băsescu, primele declarații după externare

traian basescu

Traian Băsescu a oferit primele declarații după externarea de la clinica din Bruxelles. Fostul președinte a ajuns astăzi în București.

„Reușesc să fiu zglobiu. Mă mișc, e foarte bine. Am avut o pneumonie netratată la vreme și recomandarea medicilor este ca cel puțin până în data de 10 să evit orice aglomerație ca să nu așeze peste tratamentul care s-a făcut un covid. Recomandarea, printre altele, a fost să nu merg în aeroporturi, în avioane, să port mască tot timpul.”, a declarat Traian Băsescu pentru Antena 3.

Întrebat dacă a decis unde se va muta, după ce a primit înștiințare de la SPP că trebuie să părăsească vila în care locuiește acum, ca urmare a deciziei instanței de colaborare a acestuia cu Securitatea, Traian Băsescu a răspuns:

„Decizia a fost să căutăm un apartament pe care să-l închiriem sau să-l cumpărăm și să ne conformăm legii. Printre altele, eu am și curiozitatea dacă această lege este constituțională. (…)

Am văzut speculații de genul ”i-au luat lui Băsescu SPP-ul, acum o să spună secretele țării”. Nu. Niciodată nu o să dezbrac cămașa de fost președinte și nu o să uit că am fost 10 ani președintele țării și am obligația ca ceea ce știu numai eu și alți lideri politici importanți să rămână în capul meu și atât.”

Despre zvonurile că ar urma să se mute în casa fiicei lui Elena, Traian Băsescu a precizat:

„Acolo nu se poate. Am văzut și un reportaj destul de neplăcut precum că ar fi fost ilegal achiziționată. Nu. Este un apartament, și nu o vilă, într-o construcție cu 12 alte familii. Clădirea nu a fost revendicată și a intrat sub incidența legii 10, care dădea dreptul chiriașilor să cumpere, indiferent dacă mai aveau locuințe în București.”

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Vremea se răcește: ploi, descărcări electrice și vânt puternic la Constanța!

Thu Mar 31 , 2022
Din această seară, de la ora 18:00 și până pe 2 aprilie la ora 21:00, municipiul Constanța se află sub atenționare de cod galben de vânt puternic. În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 55…65 km/h și trecător peste 70…75 km/h. Vremea va deveni instabilă, vor […]