Transilvania Investments vrea să vândă dintr-un foc nouă hoteluri de pe litoral

Nouă hoteluri din Eforie Sud și Eforie Nord, precum și alte active de pe litoralul românesc, vor fi scoase la licitație în perioada următoare, în urma deciziei Transilvania Investments (fosta SIF 3) de a-și repoziționa portofoliul pe care îl deține în sectorul ospitalității. Propunerea va fi discutată în 29/30 noiembrie, în Adunarea Generală a Acționarilor companiei THR Marea Neagră, la care fondul de investiții deține 78,6% din acțiuni.

În ultimul an, Transilvania Investments a derulat o amplă analiză a tuturor activelor deținute în turism, cu scopul final de a defini strategia de investiții pe termen lung în acest domeniu și de a maximiza randamentul acestora. Alături de echipa de consultanți implicată, fondul de investiții a decis concentrarea resurselor pe o parte din portofoliul actual, alte active urmând a fi scoase la vânzare sau închiriate.

V-ar putea interesa și: Primăria Eforie a obținut 15,22 milioane lei prin Programul Național de Investiţii „Anghel Saligny” pentru reabilitarea a 35 de străzi din Eforie Nord și Eforie Sud

Dintre acestea, hotelurile Diana, Venus, Minerva, Jupiter, Complexul Bran Brad Bega din Eforie Nord și Capitol și Măgura din Eforie Sud oferă posibililor investitori acces la investiții în zone strategice de pe litoral, cu creșteri importante ale numărului de turiști în ultimii ani. Hotelurile sunt plasate pe sau în imediata apropiere a plajelor și sunt destinate în principal turismului de familie. Hotelurile însumează, în prezent, peste 1.000 de camere clasate la 2,3 sau 4*.

Ne dorim un proces transparent în tot ceea ce înseamnă transferul acestor active în proprietatea viitorilor investitori. În calitatea noastră de acționari majoritari, am propus partenerilor din THR Marea Neagră implementarea unor proceduri și termene clare, astfel încât toți cei interesați să aibă acces rapid la informațiile necesare în evaluarea unor decizii de achiziție”, spune Radu Roșca, președinte executiv Transilvania Investments.

Conform calendarului ce va fi discutat în AGA, toate activele propuse spre vânzare vor fi scoase la licitație publică nu mai târziu de 31 ianuarie 2023, pe măsură ce procedurile de evaluare vor fi finalizate.

Transilvania Investments deține în prezent, prin companiile de turism din portofoliu, peste 8.000 de camere de hotel în întreaga țară, sectorul ospitalității acoperind 25% din portofoliul fondului. Fondul de investiții s-a implicat activ, în ultimul an, pentru a sprijini companiile la care este acționar majoritar în a găsi resurse financiare și umane care să sprijine procesul de eficientizare a activității. Primele rezultate la 9 luni publicate de către companiile din turism arată o evoluție pozitivă pentru anul în curs.

V-ar putea interesa și: România își extinde teritoriul cu circa 50 de hectare de plajă, la Eforie. A început înnisiparea

Despre Transilvania Investments

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din România, listat pe Bursa de Valori București, sub simbolul TRANSI. Misiunea fondului este de a maximiza randamentele investitorilor, prin administrarea unui portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie și IT.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

E oficial: România cumpără avioane F16 vechi de 40 de ani din Norvegia

vin nov. 4 , 2022
Vineri, 4 noiembrie,la sediul Romtehnica, a fost semnat contractul de achiziție de către Ministerul Apărării Naționale din România a 32 de avioane F-16 de la Guvernul Regatului Norvegiei. Ministerul Apărării Naționale a obținut, în decembrie 2021, aprobarea Parlamentului României pentru inițierea procedurilor de achiziție și derulării acestora conform prevederilor Legii […]

V-ar putea interesa și: