Transport ecologic și parcări noi în Eforie, investiție de peste 14 milioane euro

Robert Șerban
Robert Șerban, primarul localității Eforie

Primarul din Eforie, Robert Șerban, a anunțat, joi, că va implementa un nou proiect european prin care în localitate se va înființa un sistem de transport ecologic, dar se vor construi și mai multe parcări.

Consiliu Local Eforie a aprobat, joi, proiectul de hotărâre prin care primarul este mandatat să semneze acordul de parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Orașul Eforie, împreună cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de lider, vor derula proiectul depus pentru pregătirea documentației aferente obiectivului „ÎNFIINȚAREA SISTEMULUI DE TRANSPORT PUBLIC DE CĂLĂTORI CU MATERIAL RULANT ECOLOGIC, INCLUSIV INFRASTRUCTURA DE PARCARE ȘI FACILITĂȚI PENTRU BICICLIȘTI ÎN CADRUL CORIDORULUI DE MOBILITATE URBANA CREAT”.

În momentul de față, UAT Oraș Eforie derulează în platforma SEAP licitația pentru întocmirea documentației tehnice aferente investiției:

  • Parcare Eforie Sud situată în perimetrul străzilor: Nicolae Bălcescu/ Nord, Progresului/ Vest, bulevardul Soarelui /Sud și Liceul Teoretic Carmen Sylva/ Est.
  • Parcare Eforie Nord situată în perimetrul: strada Dorobanților/ Nord, teren comuna Agigea/ Vest, teren Oraș Eforie/ Est.
  • Stații moderne de transport public (2), amplasate după cum urmează: ST1 în zona parcării înființate în Eforie Sud – strada Progresului; ST2 în zona parcării înființate în Eforie Nord – strada Dorobanților;
  • Realizare lucrări pentru extindere trasee de biciclete pe străzile: Progresului – Eforie Sud, Dorobanților – Eforie Nord;
  • Reabilitare parțială strada Progresului – între intersecția cu strada Nicolae Bălcescu, până la intrarea în zona de parcare Eforie Sud (intersecție cu strada Nicolae Titulescu).

Bugetul eligibil estimat al investiției este de 14.405.500 euro fără TVA.

„Fiecare nouă investiție ne apropie de ceea ce dorim toți: Eforie, orașul în care ne place să trăim!”, spune primarul Robert Șerban.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.