Trebuia să stea în carantină, dar se plimba prin mall

La data de 9 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Constanța au identificat, în incinta unui centru comercial din municipiul Constanța, un tânăr, de 22 de ani, pe numele căruia era instituită măsura carantinei la domiciliu.

„Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare la domiciliu.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

IPJ a anunțat, de asemenea, că ieri polițiști de investigații criminale, de la ordine publică și polițiști rutieri din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a faptelor cu violență, a infracțiunilor contra patrimoniului, precum și a cauzelor generatoare de accidente rutiere. De asemenea, polițiștii au avut în vedere verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020 privind combaterea coronavirusului. În acest context, au fost legitimate 770 de persoane și au fost controlate aproximativ 200 de autovehicule.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 267 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 66.000 de lei, dintre care 183 la Legea 55/2020 și 44 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 5 permise de conducere, pentru încălcarea normelor rutiere.

În acțiuni au fost angrenați jandarmi și polițiști locali.

Astfel de controale au avut loc și în alte localități.

  • Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiști ai Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și  cei ai Poliției municipiului Medgidia, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor auto, respectiv pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, pe raza de competență a Secției 8 Rurală Băneasa. Astfel, au fost legitimate aproximativ 130 de persoane, totodată fiind verificate 84 de autoturisme și controlate 16 unități comerciale. În urma activităților, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 5.000 de lei, dintre care 12 la Legea 55/2020.
  • Polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai, precum și ai Secției 3 Rurală Mangalia și Secției 9 Rurală Topraisar au desfășurat activități pe linia menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, respectiv pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020. Astfel, au fost legitimate 82 de persoane și au fost verificați 12 operatori economici, totodată fiind controlate și 8 autovehicule de transport public de persoane. În urma acțiunilor, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 9.000 de lei, dintre care 5 la Legea 55/2020.
  • Polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au desfășurat activități pe linia menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, respectiv pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020. Astfel, au fost legitimate peste 50 de persoane și au fost verificați 17 operatori economici, precum și 25 de autovehicule. În urma acțiunilor, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei.
  • În noaptea de 9-10 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 2Constanța au desfășurat activități pe linia menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, respectiv pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020 de către operatorii economici. Astfel, au fost legitimate aproximativ 20 de persoane și au fost verificați 16 operatori economici, totodată fiind controlate și 10 autovehicule. În urma acțiunilor, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.500 de lei, dintre care 6 la Legea 55/2020.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Mai multe străzi din Valu lui Traian au rămas fără apă

Wed Nov 10 , 2021
Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui hidrant avariat, de la intersecția străzilor Islazului cu Horia Cloșca și Crișan, din localitatea Valu lui Traian, județul Constanța, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, astăzi – 10 noiembrie 2021, în intervalul orar 14.00 – 17.00. Sunt afectați de lipsa […]

V-ar putea interesa și: