Trecerile peste calea ferată din Ovidiu vor fi modernizate

cale ferată ovidiu

Orașul Ovidiu este traversat de o cale ferată, care aparține Căilor Ferate Române.

Un tronson din ea este nefolosit, o parte din șine nici măcar nu există. Cu toate acestea, în ciuda demersurilor Primărie Ovidiu și deși există alte variante pentru traficul feroviar, calea ferată a rămas în proprietatea CFR.

Chiar dacă nu o pot scoate, autoritățile locale au luat decizia să modernizeze trecerile de pietoni peste această cale.

Sunt două treceri la nivel cu calea ferată, pe strada Poianei și pe strada Insulei. În scurt timp, ambele vor fi modernizate. E o problemă, pentru că acolo nu s-au făcut investiții de-a lungul timpului. De fapt, Primăria Ovidiu nici nu avea voie să investească. Am discutat cu reprezentanții CFR însă și vom găsi o modalitate”, ne-a spus primarul George Scupra.

Modernizarea trecerii înseamnă înlocuirea dalelor, montarea de cauciuc, dacă este nevoie, pentru ca traversarea să se facă în condiții cât mai bune.

One comment

  • Sa ii amintim domnului primar George Scupra (care locuieste tot in Ovidiu, in apropierea caii ferate), ca la fiecare intersectie sunt treceri la nivel cu calea ferata pentru cetatenii din Ovidiu si nu numai.. care traverseaza zilnic aceasta cale ferata pentru a merge la scoala, serviciu.. etc.. Calea ferata arata deplorabil, este grav degradata, necalibrata, suruburile stau sa sara.. in momentul in care trece trenul ai impresia ca este cutremur… Domnul primar nu face si nu a facut nimic desi a primit sute de sesizari in legatura cu aceasta problema, tot ceea ce face este sa puna zilnic in pericol vietile a mii de oameni. Modernizarile despre care vorbeste domnul George Scupra nu sunt suficiente!!! Avand in vedere faptul ca aceasta cale ferata traverseaza un tronson rezidential, iar vagoanele transporta zilnic marfuri periculoase, aceasta cale ferata necesita reparatii serioase pentru a fi asigurata siguranta cetatenilor. Pentru inceput defrisarea vegetatiei, implementarea pasajelor pietonale la fiecare intersectie, a barierelor si a semnalelor luminoase, calibrarea si consolidarea terasamentului si refacerea sistemelor de aparare a liniei de cale ferata (care, in momentul de fata, nu mai exista). Domnule primar George Scupra, va invitam sa faceti o plimbare sa vedeti despre ce este vorba, sa va ganditi daca ati avea curaj sa va lasati copiii in apropierea caii ferate si apoi sa luati o decizie! Sanatate, educatie si SIGURANTA.. parca despre asta vorbeati, nu? E momentul sa faceti ceva!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.