Trecutul pe roșu, sport național pentru șoferii români. Cum poate fi oprit fenomenul

În fiecare zi există șoferi care ignoră culoarea roșie a semaforului. Uneori scapă cu bine, alteori produc accidente grave.

Nu vorbim despre cazuri izolate, ci despre un adevărat fenomen. Amploarea acestuia a fost dezvăluită, azi, de primarul din Timișoara, Dominic Fritz.

Timișoara are, din 1 februarie, servicii integrate de trafic management și ordine publică, cu peste 400 de camere de supraveghere pe același ecran și polițiști locali în alertă 24/7/365. De aici, dispeceratul poliției locale coordonează echipele pe teren în timp real cu ajutorul camerelor.

Centru de Trafic și Ordine Publică al Timișoarei. Foto: Facebook

Aceste camere descoperă în fiecare zi „peste 1.000 de treceri pe roșu“, spune primarul Fritz. Acestea sunt înregistrate de camerele de la noul Centru de Trafic și Ordine Publică al Timișoarei.

„Este halucinant și inacceptabil ca în Timișoara să rămână nesancționate mii de treceri pe roșu, ceea ce încurajează un comportament ilegal și periculos în trafic.”, spune acesta.

Soluția este ca Poliția Rutieră să aplice amenzi.

„Le-am pregătit celor de la Rutieră, două birouri aici, unde pot lucra 24 de ore din 24 pentru a interveni rapid când condusul nesăbuit pune în pericol și ia vieți.”, a mai spus primarul.

Un astfel de proiect este nu numai binevenit, ci absolut obligatoriu și în tot județul Constanța, mai ales că aici sunt cele mai multe mașini pe cap de locuitor din toate județele României și mai ales pentru că, de foarte multe ori, respectarea codului rutier este opțională.

Recomandare: Constanța, pe locul al doilea în România după numărul persoanelor care mor în accidente rutiere


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O ziaristă și poetă a murit la numai 32 de ani. „Deși nu mai ești, eu tot sper să nu mori niciodată”

mie feb. 1 , 2023
Rodica Mitu s-a stins din viață noaptea trecută. Avea numai 32 de ani. Era redactor șef adjunct la DC News. În perioada 2014 – 2017 a lucrat și la Ziua de Constanța. Nu putea să meargă. A descoperit asta de mic copil. Iată ce scria la un moment dat. „Sunt […]
rodica mitu

V-ar putea interesa și: