Trei bărbați care exploatau ponei pe plaja din Mamaia Nord au fost amendați de polițiști

Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat, pe 7 iulie, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii utilizării abuzive a animalelor în orașul Năvodari, zona turistică Mamaia Nord.

În urma activităților, polițiștii au identificat 3 bărbați, care utilizau ponei pentru a fi fotografiați de turiști, în scopul obținerii unei sume de bani.

Cei 3 bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă de 3.000 de lei fiecare, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor.

„Totodată, polițiștii au efectuat o examinare a celor 3 ponei, constatând faptul că animalele prezintă urme de deshidratare și apatie, iar prin plimbarea pe plajă au fost expuse forțat la temperaturi foarte ridicate (34 de grade), fiindu-le astfel provocate suferințe fizice și psihice.”, au declarat reprezentanții IPJ Constanța.

În acest sens, polițiștii au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cei 3 ponei fiind transportați și depuși la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Reamintim că pe 3 iulie, alți doi bărbați care exploatau ponei au fost amendați. Detalii AICI.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Interes imens pentru „Vestigii subacvatice 2022”. Constănțenii și turiștii vor să descopere vestigiile Mării Negre

vin iul. 8 , 2022
Proiectul cultural „Vestigii subacvatice 2022” a născut un interes extrem de mare în rândul constănțenilor și turiștilor. Încă de la primul anunț, sute de persoane și-au exprimat intenția să participe. „Înscrierile au mers mult mai bine decât ne așteptam. Am fost impresionați de numărul mare al celor care ne-au sunat […]

V-ar putea interesa și: