Trei candidați pentru funcția de adjunct al șefului IPJ Constanța. Niciunul nu a promovat examenul

Sediul IPJ Constanța

La sediul IGPR a avut loc ieri concursul pentru ocuparea funcției vacante de adjunct I al inspectorului șef din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Din trei candidați, niciunul un a promovat.

Președintele comisiei de concurs a fost adjunctul inspectorului general, respectiv chestorul de poliție Eduard Mirițescu, unul dintre membrii acestei comisii fiind chiar șeful IPJ Constanța, chestorul de poliție Constantin Glugă. În calitate de observator a participa un reprezentant al Sindicatului EUROPOL.

Este pentru prima dată când un inspector șef este desemnat ca membru al comisiei de concurs pentru ocuparea funcției de adjunct în cadrul inspectoratului pe care îl conduce.

„Unul dintre candidați, respectiv șeful Poliției Mangalia, cunoscut deja pentru comportamentele abuzive pe care le manifestă față de subordonații săi, nu s-a mai prezentat la concurs în timp ce ceilalți doi candidați, respectiv șeful Serviciului Acțiuni Speciale și șeful Biroului Control Intern din cadrul IPJ Constanța care au susținut proba interviului structurat pe subiecte profesionale au obținut, primul obținând nota 4,21, iar cel de-al doilea 5,63.”, au precizat reprezentanții Europol.

Cât despre dificultatea subiectelor, sindicaliștii precizează că acestea sunt indispensabile exercitării atribuțiilor de simplu polițist, cu atât mai mult pentru cei ce doresc să ocupe funcții de conducere în cadrul unui inspectorat județean de poliție, astfel:

  1. Categorii de persoane ce pot avea acces în centrele de reținere și arestare preventivă, în baza funcției și prerogativelorconferite de aceasta, conform art. 243 din OMAI nr.14/2018;
  2. Situațiile de suspendare și revocare a dreptului de a interoga bazele de date;
  3. Condiții de acordare a autorizației de procurare a armelor letale;
  4. Evenimentele/incidentele care nu fac obiectul evidenței statistice a accidentelor de circulație rutieră;
  5. Elaborarea Planului de Activități, respectiv realizarea monitorizării stadiului de îndeplinire a obiectivelor stabilite, conform Dispoziției IGPR nr. 91/2019;
  6. Măsurile pe care le poate dispune adjunctul șefului de inspectorat în situația în care o persoană de sex feminin se prezintă în audiență și sesizează faptul că a fost hărțuită prin transmiterea unor mesaje frecvente pe telefonul mobil de către fostul concubin care locuiește pe raza altei localități;
  7. Măsurile pe care le poate dispune adjunctul șefului de inspectorat în situația în care o persoană de sex feminin se prezintă în audiență și sesizează faptul că a întâmpinat o problemă de ordin financiar la nivelul Asociației de Proprietari, precum și faptul că a observat în zona adiacentă locului de muncă un bărbat despre care cunoaște că își exploatează copilul determinându-l să cerșească și pe care l-a surprins în vecinătatea unei școli în timp ce acosta și agresa elevii.

„În urma acestui concurs, un lucru este cert, și anume că șeful Biroului Control Intern se va întoarce la postul său de unde va continua să cerceteze polițiști care lucrează în teren, însă din postura celui care a luat nota 5. Vă lăsăm pe voi să trageți concluziile cu privire la gradul de dificultate al subiectelor pe care cei doi candidați care ocupă funcții de conducere în cadrul IPJ Constanța, au fost nevoiți să le susțină astăzi în încercarea lor de a promova concursul pentru ocuparea funcției de adjunct I al șefului IPJ Constanța.”, susține echipa Sindicatului Europol.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Felix Stroe, președinte de Onoare al Asociației Române a Apei

Fri Apr 29 , 2022
Vineri 29 aprilie, Asociația Română a Apei a convocat la Hotelul „Internațional” din Sinaia Adunarea Generală a membrilor. Printre punctele de pe ordinea de zi (aprobarea Raportului de Activitate al Asociației pe anul 2021, aprobarea proiectului Programului de activitate al Asociației pentru anul 2022, informare privind organizarea Forumului Regional al […]