Trei corăbii din lemn, descoperite de arheologi pe fundul Mării Negre

Trei corăbii din lemn au fost descoperite pe fundul Mării Negre de către experţii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa. 

„Munca de arheolog în Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța: din adâncurile pământului în adâncurile Mării Negre. Campania de diagnostic arheologic 2020-2021, pe Platforma Continentală a Mării Negre, în colaborare cu colegii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marină (GeoEcoMar).

Cercetările intreprinse au dus la descoperirea a trei corăbii din lemn pe fundul Mării Negre (imagini cu una dintre epave).

Analiza si datarea artefactelor vor face obiectul unor cercetări viitoare, în concordanță cu principiile Convenției UNESCO din 2001, de la Paris”, descriu arheologii constănţeni imaginile postate pe pagina de Facebook a Muzeului.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Campanie de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice în Medgidia, Cuza Vodă și Castelu

Mon Sep 6 , 2021
ADI „Dobrogea” și ECOTIC alături de partenerii lor, Consiliul Județean Constanța, Primăria Municipiului Medgidia, Primăria Comunei Cuza Vodă, Primăria Comunei Castelu și Vastum Eco organizează campanii de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice în municipiul Medgidia și în comunele Cuza Vodă și Castelu, în perioada 6 – 11 septembrie […]