Trei directori din Constanța câștigă mult mai bine decât președintele României

În ordine, de sus, pe coloana din stânga: Florin Goidea, director CNAPMC, Daniel Georgescu, director CNACN, Bogdan Artagea, director AIMK. În drepta, președintele României, Klaus Iohannis (foto: Constanța 100%, Președinția României)

Multe țări au stabilit că niciun angajat din sistemul de stat nu poate avea salariul mai mare decât președintele statului. În România, lucrurile stau puțin diferit. Directori ai unor instituții care aparțin statului român câștigă și cu 55% mai mult decât președintele. E drept, nu sunt angajați propriu-zis, ci au contracte de mandat. În Constanța sunt cel puțin trei cazuri. Numitorul comun este că toatele cele trei companii au ca acționar majoritar Ministerul Transporturilor.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, în anul 2021, o indemnizație de 179.507 lei, ceea ce înseamnă aproape 15.000 de lei pe lună.

Una dintre ele este Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, unde acționar majoritat este statul roman, care deține 80% din acțiuni.

Directorul general al CNAPMC, Florin Goidea, a avut anul trecut, potrivit declarației de avere depusă de el însuși, un venit de 279.647 de lei, din contractual de mandate. Asta înseamnă aproape 23.000 de lei e lună. Așadar, directorul portului câștigă cu circa 55% mai mult decât președintele României.

O altă companie care se află în subordinea Ministerului Transporturilor și unde se câștigă mai bine decât la Președinție este Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile. Aceasta este condusă de Daniel Georgescu, care nu și-a postat pe site declarație pentru 2021. O regăsim însă pe cea depusă anul trecut pentru anul 2020. Directorul a plecat acasă, în 2020, cu 261.164 lei, deci cu circa 45% mai mult decât președintele României în 2021.

Mai mult decât președintele României câștigă și directorul Aerportului Internațional Mihail Kogălniceanu, unde acționar majoritar este tot Ministerul Transporturilor, iar minoritat Consiliul Județean Constanța. Bogdan Artagea a avut anul trecut, potrivit contractului de mandate, venituri de 195264 de lei.

Nici angajații nu o duc prea rău în aceste companii. Dimpotrivă, salariile depeșesc ușor 100.000 de lei pe an și se duc chiar spre 150.000 de lei, în unele cazuri. Vorbim de bani în mână.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Trei directori din Constanța câștigă mult mai bine decât președintele României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Gigi Becali: „Dacă primarul e de acord, eu o dărâm eu și fac altă în locul ei, biserica adevărată, frumoasă, cu turle”

sâm iun. 11 , 2022
Gigi Becali a vorbit în direct la Realitatea PLUS despre situația bisericii de pe bulevardul Tomis din Constanța, care ar urma să fie dărâmată. Omul de afaceri a declarat că este dispus să construiască el o altă biserică. „Dacă s-a construit ilegal, normal ar trebui să se facă niște acte […]

V-ar putea interesa și: