Trei eleve de la Școala Gheorghe Țițeica, premiate la un concurs internațional de lectură în limba franceză

Trei eleve de la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța au reușit o performanță deosebită.

Acestea au participat la un atelier-concurs de lectură în limba franceză, organizat on-line de Sonia Dumitrașcu, profesor de FLE la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, și Daniela Anghel, profesor la Colegiul Economic „Ion Ghica”, tot din Bacău.

Au participat zeci de elevi din România, Moldova, Rusia și Macedonia, iar juriul a fost compus din profesori din Franța, Italia, Senegal și România.

Competiția, programată inițial, într-o singură zi, s-a desfășurat pe parcursul a două zile, în cele din urmă, datorită numărului mare de participanți.

Elevii au ales să citească texte „à prendre”, cum spun francezii, adică texte care îți rămân în minte toată viața, ca să folosim o traduce adaptată.

„Participanți incredibil de frumoși și de talentați, un juriu internațional senin și drept, profesori-coordonatori la fel de emoționați ca participanții.  Și mai mare mi-a fost bucuria când cele trei eleve care au reprezentat Școala „Gheorghe Țițeica” din Constanța au obținut premii.”, a declarat Veronica Diana Hagi, profesor coordonator și participant în calitate de cititor în afara concursului.

Elevele care au obținut premii sunt:

  • mențiune: Aida Datcu, clasa a VIII-a A
  • premiul al III-lea: Andreea Pavel, clasa a VIII-a B
  • premiul I: Alexandra Tania Manțu, clasa a VIII-a A.

„Sunt premii frumoase, câștigate aproape de finalul a patru ani în care aceste fete minunate mi-au înseninat fiecare oră de franceză și m-au făcut să mă bucur că am ales această meserie. Le mulțumesc din toată inima!”, a declarat profesoara coordonatoare.

Membrii juriului au fost:

  •  Prof. LUIGI DI SOMMA, Istituto Comprensivo Filippo Palizzi Casoria, Italia
  • Prof. DE RISO FILOMENA, Scuola Fucini Roncalli , Italia
  • Prof. Aura Arminia, Collège National „Vasile Alecsandri”, Bacău
  • M. Jean Rivera, président de l’Association Synergie, Franța
  • Doudou CISSÉ, Lycée El Hadj Omar Lamine Badji de Djibock , Ziguinchor, Sénégal
  • Prof. Rosa Maria Fala, Istituto Comprensivo Filippo Palizzi Casoria, Italia
energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O fabrică din Poiana care produce lichid de parbriz, amendată cu 50.000 de lei

Fri Feb 18 , 2022
Garda Națională de Mediu Constanța a participat la un control comun, alături de alte autorități de control din județ, fiind verificată activitatea unei societăți din localitatea Poiana, oraș Ovidiu. Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au constatat că societatea în cauză nu respectă condițiile special impuse prin autorizația de mediu, emisă […]