Trei elevi din Constanța au obținut nota 10 la Bacalaureat. Felicitări!

Trei elevi din Constanța au obținut nota generală 10 la examenul de Bacalaureat.

Cei trei sunt de la Liceul Teoretic Ovidius Constanța, Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanta și Liceul Teoretic Internațional de Informatica Constanța.

Felicitări lor, elevilor și părinților!

La nivelul județului Constanța, 399 de candidați au obținut note de 10 la diverse probe, după cum urmează:

  • 27 de candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 168 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (istorie- 73, matematică- 95);
  • 204 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și specializării (ex. biologie- 80, fizică- 56, logică și argumentare- 29). 

Conform unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 3.293 de candidați (67,23% candidați din promoția curentă), dintr-un total de 5775 (94,8%) de candidați prezenți. 317 (5,2%) candidați au absentat, iar 7 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat..

 La nivel național au fost 232 de medii de 10, cel mai mare număr de medii maxime obținute la Bacalaureat din ultimii 17 ani. În urmă cu un an, la Bacalaureat au fost obținute 224 de medii de 10, ceea ce era cel mai bun rezultat din ultimii 16 ani.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele pot fi consultate mai jos, dar sunt anonimizate, pentru prima dată. Astfel, la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific. Fiecare candidat va trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea rezultatul, în dreptul lui.

Rezultate Bacalaureat 2020 Constanța

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.