Trei femei și un bărbat care au furat șapte portofele și au folosit cardurile găsite au fost arestați preventiv

Urmare a cercetărilor în mai multe dosare penale care privesc săvârșirea infracțiunilor de furt, furt calificat, respectiv tentativă la infracțiunea de tâlhărie, polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța au identificat 4 persoane (3 femei și un bărbat), cu vârste cuprinse între 26 și 66 de ani, bănuite de comiterea faptelor.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada aprilie – iunie 2022, persoanele în cauză au sustras, din posesia a 7 persoane vătămate, portofelele, în care se aflau diferite sume de bani, precum și carduri bancare. Ulterior, aceștia au efectuat mai multe plăți cu cardurile aparținând persoanelor vătămate.

Astfel, cercetările au fost extinse, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, și pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

La data de 3 august a.c., polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele persoanelor suspectate de comiterea faptelor, fiind ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie. De asemenea, au fost identificate cele 4 persoane, acestea fiind conduse la audieri.

În urma administrării probatoriului în cauză, aceștia au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Astăzi, persoanele în cauză urmează a fi prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea arestării preventive.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Contrabandă cu țesături. Valorau peste un milion de euro

Thu Aug 4 , 2022
Pe 4 august, poliţiştii de la transporturi maritime au descoperit 51.500 de metri liniari de țesătură din fibre sintetice, mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 5.050.000 de lei. Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu specialiști din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud, au verificat, în Portul […]