Trei firme au fost amendate pentru manipularea pieței energiei. Una dintre ele tocmai a fost cumpărată de PPC

energie-electrica

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a anunțat pe 15 aprilie amendarea a trei traderi / furnizori pentru manipularea pieței energiei electrice, cu 18 milioane de lei. Cea mai mare amendă a primit-o o firmă care tocmai care a fost preluată de către grecii de la PPC de la compania rusă Lukoil.

Cine sunt cele trei firme și de ce au fost amendate

Conform celor constatate de ANRE, cele trei firme s-au înțeles între ele, manipulând piața.

ENERGY REPUBLIC TRADING SRL, printr-un număr de 4 (patru) tranzacții încheiate cu operatorii economici licențiați LAND POWER S.R.L. și QMB ENERG S.R.L., s-a implicat în practici de manipulare a pieţei angro de energie electrică, tranzacţiile efectuate fiind încadrate în subcategoria tranzacţiilor de spălare tip prearanjate – „pre-arranged trading”. A fost amendată cu 6.336.705 lei. ENERGY REPUBLIC TRADING SRL este o firmă care în 2022 se afla în insolvență, cu datorii la stat de 5,7 milioane de lei, dețintă de omul de afaceri Răzvan-Dumitru Ionescu.

QMB ENERG SRL, printr-un număr de 3 (trei) tranzacții încheiate cu operatorul economic licențiat ENERGY REPUBLIC TRADING S.R.L., s-a implicat în practici de manipulare a pieţei angro de energie electrică, tranzacţiile efectuate fiind încadrate în subcategoria tranzacţiilor de spălare tip prearanjate – „pre-arranged trading”. A fost amendată cu 3.933.081 lei. QMB ENERG SRL este o companie care în 2022 avea o cifră de afaceri de 65.5 milioane de lei și a înregistrat un profit de 2,7 milioane de lei, fiind deținută de Cristian Bere și Corina Alexandra Milea.

LAND POWER SRL, printr- o tranzacție încheiată cu operatorul economic licențiat ENERGY REPUBLIC TRADING S.R.L., s-a implicat în practici de manipulare a pieţei angro de energie electrică, tranzacţia efectuată fiind încadrată în subcategoria tranzacţiilor de spălare tip prearanjate – „pre-arranged trading”. A fost amendată cu 7.736.057 lei. LAND POWER SRL este o companie cu cifră de afaceri de 191 milioane lei în 2022 și o pierdere de 127 milioane de lei. Până recent a fost deținută 100% de rușii de la Lukoil, fiind preluată de grecii de la PPC.

Investigațiile au fost finalizate prin decizii ale președintelui ANRE din 29 martie 2024. Cu câteva zile înainte, PPC tocmai anunțase finalizarea, prin intermediul subsidiarei sale PPC Renewables, achiziției Land Power SRL de la subsidiarele europene ale Grupului Lukoil. Land Power SRL operează în România un parc eolian cu o capacitate instalată totală de 84 MW, situat în localităţile Dorobantu şi Topolog.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cine poate parca gratuit în Mamaia și Constanța

lun apr. 15 , 2024
Acum vreo doi ani, parcarea în stațiunea Mamaia costa aproape 100 de lei pe zi. În vara aceasta, mai multe categorii de mașini vor putea parca gratuit atât în Mamaia, cât și în municipiul Constanța. Pot parca gratuit pe locurile cu plată șoferii care dețin mașini electrice, hybrid sau chiar […]

V-ar putea interesa și: