Trei lucruri despre înfrângerea liberalului Vergil Chițac

Vergil Chițac: „Conceptul de gratuitate în Constanța, din păcate, a intrat prea mult în mentalul colectiv”

Alegerile interne din orice partid sunt, de obicei, o ecuație cu rezultat cunoscut dinainte. Oamenii se cunosc între ei, sunt colegi, și dacă nu sunt două tabere, se cam știe cine va câștiga. De aceea de multe ori nu sunt nici contracandidați.

Faptul că Vergil Chițac a candidat pentru un post de vicepreședinte și a pierdut lamentabil ne arată trei lucruri.

Unu: că cineva a vrut să vadă toată lumea cât de puțină susținere are primarul în partid (să nu uităm, de pildă, că de ziua Constanței niciun lider PNL nu s-a fotografiat alături de primarul Constanței, ci cu cel din Medgidia, Valentin Vrabie. Am explicat AICI conceptul de „transfer de imagine”).

Doi: Vergil Chițac nu se pricepe la politică. Deși a trecut prin două alegeri, a fost senator, și-a dat o dată demisia din PNL, nu a înțeles dedesubturile jocurilor politice.

Trei: nu are oameni care să îl consilieze în interesul său.

Pentru Constanța, vestea eșecului nu este bună. Un primar care nu are susținere în partid este, în general vorbind, un primar mai puțin eficient.

V-ar putea interesa și:

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cod galben de vreme rea la Constanța

Sat May 28 , 2022
Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă de astăzi, de la ora 12:00 și până luni, 30 mai, la ora 10:00. Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55-75 km/h), […]