Trei măsuri luate de ministrul Sănătății care pot salva viața românilor

alexandru-rafila

Primul medicament pentru tratarea Covid a fost distribuit în spitalele de România și va fi folosit pentru pacienții infectați cu sars-cov 2 care se află în primele cinci zile de la debutul bolii, a anunțat Cristina Dumitrache, deputat PSD.

Tot ea subliniază alte două măsuri recente, și anume:

  • Centrele de evaluare funcționează și sunt pregătite să preia pacienții cu forme ușoare și medii pentru a nu mai aglomera UPU-urile și ambulatoriile din spitale cu cazuri de covid.
  • Medicii de familie au fost incluși în testarea covid pentru a scădea suprasolicitarea serviciilor de ambulanță și a direcțiilor de sănătate publică.

„Erau posibile toate aceste măsuri pentru a controla pandemia, pentru a preîntâmpina valul 4, pentru a evita catastrofa spitalelor care nu mai făceau față și a pacienților care și-au pierdut viața? Erau, desigur, dacă am fi avut autorități responsabile și întreprinzătoare. A fost suficient ca Ministerul Sănătății să fie preluat de un profesionist, un om implicat și determinat ca lucrurile să fie puse în mișcare, să se contureze o strategie cu adevărat eficientă , să vedem la orizont speranță și nu doar deznădejde.”, a subliniat Cristina Dumitrache.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Alertă la Urgența Spitalului Județean! A pornit alarma FOTO

joi feb. 3 , 2022
La Unitatea de Primiti Urgențe a Spitalului Județean Constanța a pornit alarma de oxigen, joi seară. La fața locului au ajuns mai multe mașini ale ISU, dar și echipaje de poliție. „Nu sunt probleme, nu sunt persoane evacuate. Se fac măsurători.”, au precizat reprezentanții ISU. COMPLETARE ora 19.04 „Forțele se […]
spital constanta alarma

V-ar putea interesa și: