Trei plaje pentru persoanele cu dizabilități în Mamaia, Mangalia și Năvodari

Pentru al cincilea an consecutiv, Asociația Împreună pentru Viitor Constanța pune la dispoziția turiștilor cu nevoi speciale de pe Litoral, plaja accesibilizată de la PUPA BEACH, din Mamaia, pentru a oferi egalitate de șanse și un turism civilizat, deschis tuturor. Anul acesta, vor fi accesibilizate două noi plaje, în Năvodari și Mangalia.

Funcțională din luna august 2017, plaja a atras în stațiunea Mamaia un număr foarte mare de  persoane cu nevoi speciale veniți din țară și de peste hotare.

Și anul acesta pentru o ședere cât mai plăcută, turiștii plajei Pupa vor beneficia gratuit de scaunele plutitoare, cu ajutorul cărora pot intra în apa mării fără niciun fel de risc.  Mai mult, plaja este dotată cu locuri de parcare, toaletă accesibilizată, umbrare și cabină de schimb. Nu am uitat nici de distracția celor care vin la plajă, așa că, Asociația IPV CONSTANȚA pune la dispoziție jocuri de societate gigantice (marca INTELECT PARC).  În plus,  toți cei care vin pe plajă, vor  găsi locul magic „Amintire de la mare” – unde se pot fotografia într-un cadru vesel, în acord cu soarele și marea.

Pe toată perioada sezonului, voluntarii Asociației ”Împreună pentru Viitor Constanța” sunt prezenți zilnic, începând cu ora 09.00-18.00. pentru a putea oferi ajutor și informații beneficiarilor care au ales să-și petreacă vacanța în stațiunea Mamaia, la Pupa beach.

Reamintim că prima plajă din România pentru persoanele cu nevoi speciale a fost creată în cadrul proiectului „Plajă și Mare pentru TOȚI”, cu ajutorul unor sponsori inimoși.

Sezonul acesta, asociația a venit cu o noutate și cu două surprize.

„Am reușit să ne extindem și să accesibilizăm încă două plaje. Începând cu data de  1 iulie, ora 10:00, vă invităm pe Plaja Ancuței din Năvodari, iar de pe data de 2 iulie, ora 10.00, pe Plaja Lebedelor din Mangalia, la inaugurarea acestor locații, unde se va amplasa câte un scaun plutitor pentru persoane cu dizabilități.”, spun reprezentanții acesteia.

„În fiecare an vedem mai multe persoane fericite care reușesc să ajungă la plajă și de aceea am dorit să extindem acest proiect în alte stațiuni care să aducă bucurie pe chipurile celor care vin la mare. Pentru acest lucru MULȚUMIM tuturor celor care ne-au ajutat să mai achiziționăm un număr de două scaune flotabile. Mai puteți dona o sumă de bani în contul Asociației Împreună pentru Viitor Constanța (RO68BTRLRONCRT0366342601, Banca Transilvania) pentru a cumpăra și al treilea scaun flotabil care dorim să ajungă la Eforie Nord.” a declarat Mihaela Căruțașu, președinte Asociația Împreună pentru Viitor Constanța.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea3 thoughts on “Trei plaje pentru persoanele cu dizabilități în Mamaia, Mangalia și Năvodari

 1. Ma intereseaza si pe mine. Sunt o persoana cu dizabilitati. Am piciorul drept amputat de la genunchi. As vrea sa ajung pe plaja. Nu am mai fost pe plaja de sapte ani, de cand am avut accidentul. In ce conditii se poate? Se vine pur si simplu sau trebuie abonament, programare ceva. Care sunt costurile?

 2. Bunâ ziua

  Mâ intereseazâsi pe mine. Sunt o persoana cu dizabilitati
  La ce hotel se poate caza?
  0733714492
  Astept râspuns

 3. Bună seara
  Avem o fata de 17 ani în scaun rulant!
  As dori informații privind pretul în luna iunie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Lazu, un sat părăsit. De ce plătesc oamenii taxe și impozite?

Wed Jun 30 , 2021
În iunie 2021, Lazu pare un sat părăsit de către administrația locală. Străzile sunt așa cum le vedeți în imagini. Adică nu sunt. nu există asfalt, ci numai praf, care intră în plămânii oamenilor, în curți, în case. Oamenii sunt gospodari, după cum se vede după case, după gardurile îngrijite, […]