Trei români au murit într-un accident rutier în Bulgaria. Premierul transmite condoleanțe

Autocar implicat în accident. Foto: Facebook – SOZ media

Un accident grav a avut loc între un autocar înmatriculat în România şi o maşină din Olanda, în jurul orei 2.00, pe drumul către Veliko Tarnovo – Ruse, pe tronsonul dintre satele Kutsina şi Polikraishte, potrivit nova.bg. Trei români și un cetățean străin au murit. În autocar erau 25 de pasageri, dintre care 18 români și 7 cetățeni turci.

Şeful DSU Raed Arafat a anunţat că cinci români răniţi în accidentul din Bulgaria vor fi transportaţi, sâmbătă, cu elicoptere, la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a precizat autorităţile bulgare au informat că procesul de identificare a tuturor victimelor din accidentul de la Veliko Târnovo este încă în desfăşurare.

„Pentru cei cinci pacienţi care sunt la spitalul din Veliko Târnovo am trimis o echipă de evaluare, care a sosit la 10,50″, a spus Arafat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24. Echipa s-a deplasat cu elicopterul, va prelua un pacient şi se va întoarce pentru a transporta un al doilea rănit, tot la Spitalul Floreasca.

De asemenea, potrivit şefului DSU, încă trei elicoptere din Craiova, Galaţi şi Constanţa vor prelua câte un rănit român, pentru a-l aduce pentru tratament sau continuarea evaluării medicale. “Toţi vor veni la Spitalul Floreasca, care a fost înştiinţat şi este pregătit să îi primească”, a subliniat Arafat.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a trimis un mesaj de condoleanțe:

„M-a întristat profund vestea că mai mulți cetățeni români și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria.

Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune!

La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniți și a le asigura cea mai buna îngrijire medicală.

Un elicopter SMURD și o echipă medicală de la Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca se afla deja în Bulgaria pentru a evalua și planifica preluarea în România a celor răniți.

Alte elicoptere SMURD sunt in drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noștri.

Instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetățenilor săi, indiferent unde s-ar afla, si să le asigure o cât mai bună îngrijire.

Le doresc sănătate multă românilor răniți în tragicul accident si să se recupereze cât mai rapid!”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Audiențele la primarul Chițac și viceprimarul Rusu, misiune imposibilă?

Sat Aug 6 , 2022
Dacă vreți să vă înscrieți într-o audiență la unul din șefii din Primăria Constanța, trebuie să aveți răbdare. Procedura este complicată și vă va lua mult timp. În unele cazuri va fi chiar imposibil. Potrivit datelor oferite chiar de site-ul Primăriei Constanța, primarul Vergil Chițac și viceprimarul Ionuț Rusu nu […]
Ionuț Rusu și Vergil Chițac în timpul campaniei electorale, în care au anunțat exact ce se va întâmpla cu câinii fără stăpân. Sursă foto: Facebook/Ionuț Rusu