Trei spitale covid din județul Constanța nu mai au niciun pacient

Spitalul de Pneumoftiziologie
Spitalul de Pneumoftiziologie are 100 de paturi pentru bolnavii de covid. Toate sunt goale

În acest moment, în județul Constanța sunt 79 de bolnavi de covid internați, dintre care 76 din județul Constanța și 3 din alte județe. Trei spitale nu mai au niciun pacient.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 37 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 0 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 29 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 13 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 0 ocupate).

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.805 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.225 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate două decese.

  • Deces 1.224: Bărbat, 74 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență cardiacă cronică clasa IV NYHA, fibrilație atrială permanentă, cardiomiopatie dilatativă, hipertensiune arterială grad III, boală renală cronică, obezitate), decedat în 23.05, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces 1.225: Bărbat, 78 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială grad II, diabet zaharat tip II, insuficiență cardiacă cronică clasa II NYHA), decedat în 24.05, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

La nivelul județului sunt 1.065 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 161 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 525 de cadre didactice, 1.302 elevi, 270 de studenți și 161 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.820 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (406), asistenți medicali (826) și personal auxiliar (588).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 86 de teste antigen rapide și 78 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 42 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 8.500 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 66 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 23 mai a.c., peste 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 809 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Marian Crușoveanu: „De 146 ani, PNL înseamnă trecut, prezent și viitor al României reformate, moderne și europene”

Mon May 24 , 2021
PNL a organizat, astăzi, un eveniment cu ocazia aniversării a 146 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal și a comemorării a 200 de ani de la nașterea marelui om politic Ion C. Brătianu. A avut loc la Muzeul Național „Brătianu”, celebra Vila Florica din Ștefănești, județul Argeș, care […]