Trei vedete ale muzicii lăutărești au murit în decurs de câteva zile

Trei vedete ale muzicii lăutărești au murit în decurs de câteva zile: Cornelia Catanga, Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă.

Gabi Luncă a decedat în această seară. Artista avea 83 de ani şi era internată de două săptămâni. Anunțul a fost făcut de fiica acesteia, Rebeca Onoriu, pe pagina sa de Facebook.

Fiica lui Gabi Luncă, Rebeca Onoriu, a scris, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe pagina de Facebook, că mama sa a murit.

„După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”, a scris Rebeca Onoriu, în dreptul unei fotografii în care sunt Gabi Luncă și acordeonistul Ion Onoriu, cel cu care marea voce a muzicii lăutărești și populare s-a căsătorit în 1964. Ion Onoriu a murit în urmă cu 23 de ani, în 1998.

Gabi Luncă era internată la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean Ilfov, din cauza COVID-19.

A trecut prin două încercări foarte grele în timpul vieții. Cântăreața și-a pierdut copilul, chiar după ce a fost botezat. Și-a dorit extrem de mult copii, însă problemele de sănătate nu i-au dat voie să rămână gravidă. Când în sfârșit a aflat că este însărcinată, Gabi Luncă a fost în culmea fericirii. A suferit și cancer de sân și a petrecut mult timp în spitale, chinuită de tratamente și ședințe de chimioterapie care și-au pus amprenta asupra fizicului, dar și psihicului său.

Nelu Ploieșteanu a murit pe 2 aprilie. Acesta era infectat cu noul coronavirus și era internat în stare gravă, la terapie intensivă, la Spitalul Floreasca, de la jumătatea lunii martie, unde era intubat.

Decesul a fost confirmat de SMURD pe Facebook. “Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!” a scris pe pagina de socializare Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare.

Ion Dumitrache, cu nume de scenă Nelu Ploieșteanu, s-a născut la 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova. La doar şase ani, cânta la acordeon, ulterior a învăţat să cânte şi la pian.

Corneliei Catanga a fost internată la Spitalul Universitar de Urgență București într-o zi de joi, 25 martie. A doua zi, 26 martie, i-a fost declarat decesul. Ea suferea de multe probleme de sănătatea. Aproape că rămăsese oarbă, iar în 2019 suferise un infarct.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.