Trenurile de mare viteză din România vor avea și locuri în picioare, anunță un deputat PSD

Trenurile de mare viteză (TGV) din Franța sunt mai confortabile ca avioanele. Ai tot ce îți trebuie pentru o călătorie rapidă și comodă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că România va achiziționa trenuri modern, de mare viteză. Nu vor circula cu 300 de kilometri pe oră, ca în Franța, și vor avea, ca în vechile trenuri personal, locuri în picioare.

„Ministrul Sorin Grindeanu a lansat licitația pentru achiziția a încă 20 de trenuri electrice de mare viteză, de lung parcurs! Urmarea? Călătorii vor avea condiții civilizate de transport! Cele 20 de trenuri electrice vor asigura transportul modern, sigur şi rapid al pasagerilor între marile oraşe ale României!”, a anunțat deputatul PSD Lucian Lungoci, printr-o postare pe pagina sa de socializare.

Deputatul constănțean spune că acestea vor asigura „un transport de secol 21” și pe două rute către litoral:

  • Iaşi – Bacău – Mărăşeşti (Focşani) – Barboşi (Galaţi) – Brăila – Constanţa – Mangalia
  • Suceava – Bacău – Mărăşeşti (Focşani) – Barboşi (Galaţi) – Brăila – Constanţa – Mangalia

„Trenurile se vor putea deplasa cu o viteză maximă de 200 km/h şi vor oferi o capacitate de transport de minimum 160 locuri fixe (clasa întâi şi clasa a doua) şi minim 160 locuri în picioare.”, a mai spus acesta.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Trenurile de mare viteză din România vor avea și locuri în picioare, anunță un deputat PSD

  1. Se vor termina pana in sec. XXII ? 200 km/h mergeau in anii 50 ai secolului trecut…..unde nu se fura banul public

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Căutările tânărului dispărut acum trei zile în Marea Neagră au fost reluate

Fri Aug 12 , 2022
Căutările tânărului dispărut acum trei zile în Marea Neagră, în dreptul Obeliscului din Costinești, au fost reluate vineri dimineață. „Începând cu ora 08:10, ambarcatiunea Maia de la ARSVOM, reia cautarile celei de-a doua persoane dispărută in Marea Neagră.”, a anunțat ISU Dobrogea. Este o navă specializată în depoluare dar care […]