Tribunalul Constanța i-a dat o veste proastă fostului primar Decebal Făgădău

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța
Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, pe faleza Cazinoului. Foto: 15 iunie 2020, Cristian Hagi

Tribunalul Constanţa a respins, azi, ca fiind neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate de fostul primar al Constanţei, Decebal Făgădău, privind legalitatea sesizării instanţei de către DNA, într-un dosar în care acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Pe cale de consecință, instanţa a dispus începerea procesului.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi fostul secretar al Primăriei Constanţa, Marcela Enache.

„Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate în cauză de către inculpaţii Făgădău Decebal şi Enache Marcela, cu privire la legalitatea sesizării instanţei şi a administrării probelor de către organele de urmărire penală, în dosarul de urmărire penală nr. 144/P/2019 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa. În baza (…), constată competenţa şi legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul emis la data de 22.12.2020, în dosarul de urmărire penală (…), precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii: 1) Făgădău Decebal, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, (…); 2) Enache Marcela, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu”, reiese din soluţia pe scurt formulată de judecători.

Conform sursei citate, decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.

Potrivit DNA, în anul 2015, „inculpaţii Făgădău Decebal şi Enache Marcela şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de dispoziţiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanţa” şi ar fi produs patrimoniului municipiului Constanţa un prejudiciu de peste 130.000 de euro, „concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru cumpărători”.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.