Trotuarele din Constanța, confundate de unii locuitori cu groapa de gunoi

Pentru unii constănțeni, trotuarele au ajuns adevărate gropi de gunoi. Au ajuns să arunce saci plini de deșeuri, dar și, de pildă, mobilier.

Polițiștii locali din Constanța au aplicat, săptămâna trecută, 145 de sancțiuni, în valoare totală de 107 900 lei, persoanelor fizice și juridice care nu au respectat prevederile legale în privința gestionării deșeurilor.

Este vorba despre:

  • 137 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 61 900 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipienți (saci, cutii, bidoane etc);
  • 8 sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 46 000 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate.

Pentru a nu deveni normalitate, Primăria Constanța ne recomandă, dacă surprindem astfel de acte, să anunțăm la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Deșeurile menajere sunt printre cele mai comune tipuri de deșeuri pe care le producem în activitatea zilnică și printre cele mai importante din punct de vedere cantitativ. Eliminarea acestora trebuie făcută responsabil, nu trebuie abandonate și depozitate pe domeniul public în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane, etc) și în alte zile decât în cele stabilite pentru colectarea gunoiului menajer conform graficelor.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Actrița Mirela Pană a câștigat trofeul Festivalului de Monodrame de la Bacă

Mon Nov 1 , 2021
Actrița Mirela Pană, protagonista spectacolului Teatrului de Stat Constanța „Maria Tănase. O poveste”, a câștigat TROFEUL Festivalului de Monodrame de la Bacău, ediția 2021. La Festivalul Recitalurilor Dramatice „Bacău Fest Monodrame” s-au înscris 35 de concurenți, iar în urma preselecției interne, au rămas 11 spectacole semifinaliste. Juriul secțiunii concurs a […]
Maria-Tanase-2-mica mirela pana