TSC, ultimul spectacol din 2021: „Maria Tănase. O poveste”

Teatrul de Stat Constanța (TSC) vă invită, cu două zile înainte să intrăm în noul an 2022, să vă petreceți câteva clipe alături de două talentate artiste – Mirela Pană și Elena Gatcin – care vă vor duce în lumea faimoasei cântărețe de muzică populară Maria Tănase.

Spectacolul  „MARIA TĂNASE. O POVESTE” este programat în 29 decembrie, de la ora 19:00, la Centrul Educativ Multifuncțional pentru Tineret „Jean Constantin” din Bulevardul Ferdinand nr. 56 (fostul cinematograf „Republica”). INTRAREA ESTE GRATUITĂ.

„Maria Tănase. O poveste” a avut premiera în 15 mai 2021, iar scenariul și regia sunt semnate de Carmen Lidia Vidu, cea care a obținut în acest an unul dintre Premiile UNITER. Cristina Baciu a realizat proiecțiile multimedia, iar scenografia a fost concepută de Lăcrămioara Dumitrașcu. Mirela Pană joacă rolul Mariei Tănase și cântă șase dintre vestitele ei cântece, iar pianista Elena Gatcin o acompaniază live.

Spectacolul a participat la turnee în Chișinău și București, iar pentru acest rol actrița Mirela Pană a obținut Trofeul „Bacău Fest Monodrame“ 2021.

„Maria Tănase. O poveste” este singurul spectacol al TSC care poate fi reprezentat la Centrul „Jean Constantin” fără a fi necesare modificări substanțiale ale scenei.

*******

„Cine o urmăreşte pe Mirela Pană cântând cu patimă, acompaniată cu aplomb de pianista Elena Gatcin, şi interpretând cu elan dramatic, melancolic sau sfidător textele ce redau fulgurant o existenţă artistică prea scurtă, nici nu simte când trec cele 60 de minute ale acestui spectacol. Demersul regizoarei ţinteşte să scoată la vedere tocmai subteranele acestui mit, punând permanent în legătură cele două Marii, cea interpretată în scenă şi cea reală, aşa cum au surprins-o fotografiile din spectacole, utilizate în pădurea virgină a design-ul grafic al acestei scenografii multimedia.”Sanda Vișan, cronicar cultural, în „Adevărul”, 18.08.2021.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Domnul Damian a fost găsit mort

Tue Dec 28 , 2021
Damian Căpri, bolnav de Alzheimer, a dispărut de acasă acum aproape două săptămâni. Familia l-a căutat disperată. Azi l-a găsit, dar era mort. Cadavrul a fost descoperit sub Podul de la Butelii. „Cu părere de rău vă anunţăm că dl Caprila Damian a fost găsit decedat sub Podul de la […]