TSD a sărbătorit Dragobetele

Nicu Roșu, preşedintele TSD Constanța

Dragobete, sărbătoarea dedicată zeului cu același nume din mitologia populară românească se celebrează la data de 24 februarie. Dragobete este divinitatea mitologică autohtonă asemănată cu „Eros“ din mitologia greacă și „Cupidon“ din mitologia romană. De asemenea, alte teorii din credința populară românească îl consideră fiul Babei Dochia.

TSD Constanța promovează, ori de câte ori are ocazia, valorile și tradițiile autentic românești.

În seara de sâmbătă, 22 februarie, a.c., TSD Constanța a organizat tradiționalul Bal de Dragobete, prilej de a celebra sărbătoarea românească a iubirii alături de colegi și invitați și de a conserva frumoasele tradiții naționale.

„Suntem români și am vrut să sărbătorim ziua îndrăgostiților în stil românesc cu sloganul «de Dragobete iubește românește!» Nu cred că este cazul să împrumutăm sărbătorile altora, pentru că avem și noi o cultură frumoasă pe care îmi doresc să o promoveze cât mai mulți tineri, așadar Tinerii Sărbătoresc Dragobetele“, a declarat Nicu Roșu, preşedintele TSD Constanţa.


Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Primăria Medgidia, gazda a peste 30 de membri ai Programului Internațional Erasmus+

Mon Feb 24 , 2020
Primăria Municipiului Medgidia a primit, pe 24 februarie, vizita unui număr de peste 30 de membri ai Programului Internațional Erasmus+ cu tema „Incluziunea socială a grupurilor defavorizate”. Programul se derulează în perioada 2018-2020 și are drept coordonator regatul Norvegiei și drept parteneri statele Spaniei, Letoniei, Poloniei și României. Elevii norvegieni […]