TSD a sărbătorit Dragobetele

Nicu Roșu, preşedintele TSD Constanța

Dragobete, sărbătoarea dedicată zeului cu același nume din mitologia populară românească se celebrează la data de 24 februarie. Dragobete este divinitatea mitologică autohtonă asemănată cu „Eros“ din mitologia greacă și „Cupidon“ din mitologia romană. De asemenea, alte teorii din credința populară românească îl consideră fiul Babei Dochia.

TSD Constanța promovează, ori de câte ori are ocazia, valorile și tradițiile autentic românești.

În seara de sâmbătă, 22 februarie, a.c., TSD Constanța a organizat tradiționalul Bal de Dragobete, prilej de a celebra sărbătoarea românească a iubirii alături de colegi și invitați și de a conserva frumoasele tradiții naționale.

„Suntem români și am vrut să sărbătorim ziua îndrăgostiților în stil românesc cu sloganul «de Dragobete iubește românește!» Nu cred că este cazul să împrumutăm sărbătorile altora, pentru că avem și noi o cultură frumoasă pe care îmi doresc să o promoveze cât mai mulți tineri, așadar Tinerii Sărbătoresc Dragobetele“, a declarat Nicu Roșu, preşedintele TSD Constanţa.Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Medgidia, gazda a peste 30 de membri ai Programului Internațional Erasmus+

lun feb. 24 , 2020
Primăria Municipiului Medgidia a primit, pe 24 februarie, vizita unui număr de peste 30 de membri ai Programului Internațional Erasmus+ cu tema „Incluziunea socială a grupurilor defavorizate”. Programul se derulează în perioada 2018-2020 și are drept coordonator regatul Norvegiei și drept parteneri statele Spaniei, Letoniei, Poloniei și României. Elevii norvegieni […]

V-ar putea interesa și: