TSD Constanța: tinerii dezavantajați se vor putea angaja în instituțiile publice locale

tsd constanta

TSD Constanța laudă măsura Guvernului României, prin care instituțiile publice locale vor putea angaja, timp de 2 ani de zile, tineri dezavantajați cu vârsta între 16 și 26 de ani, pentru a putea dobândi diverse competențe și experiență pe piața muncii.

Tinerii social democrați spun, printr-un comunicat de presă, că Guvernul a adoptat un proiect de lege prin care autoritățile publice locale vor aloca un procent de 5% din totalul posturilor tinerilor care se află în sistemul de protecție, provin din acesta sau au un copil în întreținere.

Tinerii Social Democrați din Constanța salută legea privind integrarea în muncă, în cadrul autorităților publice de la nivel local, a tinerilor dezavantajați, măsura prevăzută în Programul de Guvernare PSD la secțiunea “Șanse reale pentru tineri” . Astfel, se dă posibilitatea tinerilor aflați în sistemul de protecție al copilului, să dobândească o experiență în muncă, pentru 24 de luni, având mai apoi șanse mult mai mari să-și găsească un job în mediul privat. Tinerii reprezintă viitorul României, și dacă vrem ca viitorul să sune bine, trebuie să investim în ei.” a precizat președintele TSD Constanța, Nicu Roșu.

Oana Bocănete, vicepreședinte TSD Constanța declară că programul “Pasarela” are ca scop integrarea tinerilor proveniți din centrele de plasament.

Ideea de angajare a tinerilor cu vârsta între 16 şi 26 de ani, care se află în sistemul de protecţie a copilului sau au un copil în întreţinere este binevenită, mai ales că în România ultimilor ani media tinerilor absolvenţi fără diplomă de bacalaureat a atins cote alarmante. Cei 2 ani de stagiu le va oferi tinerilor posibilitatea unei calificări şi a unei experienţe profesionale care să-i ajute mai departe la integrarea în rândul persoanelor cu şanse egale în societate. ” a precizat Oana Bocănete.

Prin intermediul programului de tip „Pasarela”, locurile de muncă din sectorul public pot fi oferite temporar tinerilor dezavantajaţi, pentru a dobândi „abilităţi transferabile” în joburile din sectorul privat.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ambasada SUA va fi închisă pe 15 ianuarie

vin ian. 12 , 2018
Ambasada SUA va fi închisă luni, 15 ianuarie, când se sărbătoreşte Martin Luther King, Jr. Day. Toate serviciile ambasadei îşi vor relua activitatea marţi, 16 ianuarie. U.S. EMBASSY TO CLOSE MONDAY The U.S. Embassy will be closed on Monday, January 15, in honor of the Martin Luther King, Jr. Day […]
sua loteria vizelor

V-ar putea interesa și: