Tudorel Chesoi candidează la Primăria Constanța. Se luptă pentru curățenie, spații verzi și gigacalorie ieftină

Tudorel Chesoi alături de președintele Alianței Național Țărăniste, av. Radu Ghidău, în timpul conferinței de presă în care și-a anunțat candidatura la Primăria Constanța (foto: Constanța 100%, 21 februarie 2020)

Tudorel Chesoi candidează la Primăria Constanța din partea Alianței Național Țărăniste.

Politician cu 30 de ani de experiență, fost consilier local și județean, cu multe proiecte depuse, dar și cu idei bune, Tudorel Chesoi poate fi surpriza acestor alegeri. Partidul vrea să câștige alegerile. Desigur, șansele ca acest lucru sunt foarte mici, dar echipa lui Tudorel Chesoi poate câștiga câteva locuri în Consiliul Municipal Constanța, dar și cel județean. Trei sau patru, spune el, într-o estimare realistă. Cu trei sau patru consilieri, se pot face lucruri în Constanța.

Lansarea oficială a candidaturii a avut loc vineri, 21 februarie, în timpul unei conferințe de presă la care au participat președintele Alianței Național Țărăniste, Radu Ghidău, membri din conducerea partidului, zeci de simpatizanți, precum și mulți și importanți reprezentanți mass-media. La prezidiu au mai luat loc Alexandra Pătrașcu, secretar organizația ANT Constanța, Octavian Țacu, vicepreședinte ANT Constanța, Taner Gazi, prim-vicepreședinte ANT Constanța, Claudiu Iamandi, vicepreședinte, și Dragoș Oncescu, vicepreședinte.

Cu această ocazie, Tudorel Chesoi își va lansa candidatura la Primăria Constanța și va prezenta principalele puncte din programul său.

„O considerăm o zi specială în special datorită faptului că Biroul de conducere ANȚ a luat hotărârea de a mă desemna pe mine candidat la Primăria Constanța. este o decizie pe care mi-am asumat-o. O simt destul de grea. observați emoția. Am 30 de ani experiență politică, de consilier local și județean”, a spus Tudorel Chesoi.

„Este o bucurie pentru noi să ne întâlnim cu presa. Este a doua conferință de presă pe care o organizează Constanța. Constanța a fost prima filială locală. Tudorel Chesoi este prima lansare de candidatura la primărie din partea partidului. Este climatizat cu ceea ce înseamnă Administrația publică locală. Poate să vină cu soluții viabile pentru Constanța. Sunt de mare impact pentru orașul dumneavoastră. Sunt soluții care vor normaliza diverse probleme. Scopul nostru este să fim alături de cetățean. Ne dorim o altfel de politică – în folosul cetățeanului. Omul politic trebuie să fie la dispoziția cetățeanului. Îl aveți în față astăzi, este Tudorel”, a precizat președintele ANȚ, av. Radu Ghidău.

Tudorel Chesoi a declarat că orașul Constanța arată destul de gri.

„Este un oraș gri. Se subînțelege cine a condus până acum orașul nostru, care a rămas în urmă. Mi-aș fi dorit ca și orașul nostru să fie frumos, curat, fără cabluri atârnate, cu locuri de joacă și spații verzi. Sunt foarte multe lucruri de făcut în oraș. În privința curățeniei, suntem deficitari. Ar putea să se facă mai mult”, a mai spus Tudorel Chesoi.

Candidatul Alianței Național Țărăniste a punctat și o parte din proiectele sale. Are trei proiecte mari: curățenie, spații verzi și gigacalorie ieftină. Sunt și altele, pe lângă acestea. De exemplu, o centură a orașului, care să traverseze varianta Ovidiu, prin spate pe la RAR, să se descarce pe la Carrefour în drumul național – una pe la Tomis Plus și una între Decathlon și Service Bosch.

„Nu avem parcuri, nu avem spații verzi. În spatele dumneavoastră, se află curtea Oil Terminal cu 164 ha nefolosiți.Primăria ar trebui să înființeze parcuri industriale. Ar constitui un punct de atracție pentru investitorii care ar veni să investească în Constanța. Avem port, avem legatură cu litoralul, cu Bulgaria. Avem cu ce să atragem investitori români și străini. Ar fi frumos să construiască și să creeze locuri de muncă. Sper ca decizia mea și hotărârea colegilor mei să fie de bun augur. Să ajungă primar cel mai bun, și ne dorim cu toții un primar care iubește Constanța”, a mai precizat Chesoi.

În ceea ce privește proiectul privind o gigacalorie mai ieftină, Tudorel Chesoi a propus un proiect încă de acum patru ani.

Proiectul cuprinde mai multe variante de eficientizare a sistemului: transformarea punctului termic în punct termic pe gaz, montarea unei centrale termice la nivel de bloc sau montarea unei centrale va nivel de scară.

„Acest proiect nu a fost dorit de domnul primar Făgădău. Dacă ar fi ținut la cetățenii constănțeni, care cheltuiesc foarte mulți bani pe gigacalorie, având în vedere că s-a ajuns la peste 500 de lei, că CET-ul deține un monopol, domnul primar nu a consfințit să dezbată acest proiect de hotărâre. Proiectul ar fi condus la un preț al gigacaloriei de sub 200 de lei. Eu îndrăznesc să spun că o puteam produce chiar cu 150 de lei.”, spune Chesoi.

Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Tudorel Chesoi a mai precizat că, în calitate de consilier, în mandatul 2012-2016, a inițiat mai multe hotărâri în avantajul cetățenilor.

„Prima satisfacție a fost pentru reducerea impozitului pentru clădiri cu IMM-uri. Am fost contactat de mai multe persoane. Plăteau 2.000 de lei și apoi ar fi trebuit să plătească 40.000 lei. Până în ultima zi nu am avut garanția că o să treacă. A trecut. O altă hotărâre este cea prin care ceream aprobarea transformării  punctelor termice în centrale publice pe gaz. Foarte mulți oameni în vârstă și-au pierdut apartamentele din cauza prețului gigacaloriei. În incinta acestor puncte se vor introduce centrale pe gaz în funcție de numărul de apartamente pe care urmează să le încălzească. Un alt proiect a fost cel prin care am solicitat să înființeze un centru de primire a victimelor violențelor de familie. Am colaborat cu dna Alina Panaitov. Legea obligă Administrația locală ca femeile bătute de oameni bețivi și inconștienți, să le primească”, a mai adăugat Chesoi.

Tudorel Chesoi spune că Alianța Național Țărănistă va câștiga 3-4 locuri de consilieri locali în municipiul Constanța. ANȚ are candidați la Corbu, Limanu, Medgidia, Topraisar, și sunt discuții pentru primari la Năvodari, Cernavodă.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O afacere se vinde, după 23 de ani, din cauza stâlpișorilor

vin feb. 21 , 2020
Un magazin din Constanța, deschis în anul 1997, se vinde, după 23 de ani de existență neîntreruptă, din cauza stâlpișorilor. Este vorba despre un mic magazin alimentar de pe strada Baba Novac, din cartierul Coiciu. Am copilărit în zonă și mergeam deseori la cumpărături acolo. Nu apăruseră marile mall-uri și […]

V-ar putea interesa și: