Tudorel Chesoi, consilier local PNȚCD: ”Sunt încrezător că taxele locale vor fi diminuate”

Tudorel Chesoi

Consilierul local PNȚCD Tudorel Chesoi nu renunță la intenția de a reduce impozitele locale pentru constănțeni.

”Am analizat, alături de specialiști, nivelul taxelor și impozitelor locale în principalele orașe ale României. Am observat că în municipiul Constanța sunt propuse printre cele mai mari valori pentru clădirile nerezidențiale”, a afirmat acesta. Creșterea față de anul 2015 este de 1620,55%, una dintre cele mai mari din țară. În aceste condiții nu mai putem vorbi de predictibilitate pentru mediul de afaceri, ci mai degrabă de spectrul falimentului.

Consilierul a discutat cu persoane afectate de acest impozit, dar și cu reprezentanți ai unor diferite asociații profesionale. În urma unei atente analize financiare, dar și a acestor întâlniri, a propus un proiect de hotărâre prin care solicită reducerea impozitului pentru clădirile nerezidențiale.

Acesta a precizat că propune reducerea impozitului la o valoare similară celui aplicat în București, unde este de 0,20%.

”Mâine mă întâlnesc în ședință cu colegii mei de la Comisia Juridică a Consiliului Local. Le voi explica necesitatea reducerii acestui impozit, și pentru cei care plătesc, dar și pentru bugetul local. Mai bine să încasăm mai puțin de la mai mulți, decât să punem biruri mari și afacerile să dea faliment”, a spus Tudorel Chesoi.

Propunerea sa va fi dezbătută, vineri, în ședința consiliului local.

”Sunt încrezător că propunerea mea va fi susținută și votată de toți colegii mei consilieri, inclusiv de domnul primar Decebal Făgădău, care vor înțelege necesitatea reducerii acestui impozit, indiferent de partidul din care fac parte. De fapt, cred că atunci când putem să facem un lucru bun pentru constănțeni nu ar trebui să ne uităm la culoarea politică. Îi rog și pe această cale pe colegii mei să voteze proiectul de hotărâre privind diminuarea taxelor pentru constructiile nerezidentiale”, a declarat Tudorel Chesoi.

 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Remus Cernea, nemulțumit de căciula lui Klaus Iohannis. Apel public

mar ian. 26 , 2016
          Stimate domnule Președinte,           Stimată Primă Doamnă,             Intenția acestui apel este una apolitică și are legătură strict cu protecția animalelor și cu nivelul de etică publică necesar a fi demonstrat de către o personalitate politică importantă. Am fost un susținător al domnului Iohannis în […]

V-ar putea interesa și: