Tudorel Chesoi îl ia la rost pe primarul Decebal Făgădău: Unde sunt banii europeni pentru termoficare? Unde sunt parcările promise? VIDEO

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
tudorel chesoi alianța național creștină
Tudorel Chesoi, președinte Organizația Județeană Alianța Național Țărănistă (foto: Constanța 100%, 12 decembrie 2019)
Tudorel Chesoi a prezentat recent, într-o conferință de presă, obiectivele Alianței Național Țărăniste, partid nou pe care îl conduce la Constanța.

În cadrul evenimentului, la care a participat și președintele la nivel național al alianței, Radu Ghidău, Tudorel Chesoi a lansat câteva atacuri incendiare la primarul Decebal Făgădău, atât în calitate de politician, cât și de fost consilier local. Țărănistul a depus mai multe proiecte în mandatele precedente de consilier. Unele au fost aprobate, altele zac și acum prin sertare, deși ar putea schimba în bine viața constănțenilor.

Unul dintre acestea este proiectul de hotărâre pentru reducerea prețului gigacaloriei. Pilonul principal al proiectului este transformarea punctelor termice în centrale termice pe gaz.

„Acolo unde nu se poate, ne-am gândit să punem centrale termice la nivel de bloc sau la nivel de scări. Sigur că acest proiect nu a fost dorit de domnul primar Făgădău. Dacă ar fi ținut la cetățenii constănțeni, care cheltuiesc foarte mulți bani pe gigacalorie, având în vedere că s-a ajuns la peste 500 de lei, că CET-ul deține un monopol, domnul primar nu a consfințit să dezbată acest proiect de hotărâre. Proiectul ar fi condus la un preț al gigacaloriei de sub 200 de lei. Eu îndrăznesc să spun că o puteam produce chiar cu 150 de lei.”, a declarat acesta.

Tudorel Chesoi a explicat cum se poate reduce prețul, iar explicația o puteți vedea în clipul video de la finalul acestui text.

În acest context, l-a întrebat pe primarul Constanței și unde sunt banii pe care i-a promis că îi atrage, până la finalul acestui an, pentru reabilitarea rețelei pe care a cumpărat-o de la Electrocentrale.

Președintele A.N.T. a spus că este foarte grav că Primăria Constanța, la inițiativa primarului Decebal Făgădău, a decis să cumpere niște relicve, niște țevi ruginite, scutind CET-ul de o cheltuială foarte mare. Este vorba despre rețeaua de termoficare ce a aparținut Electrocentrale.

„Vreau să pun o întrebare domnului primar. Când a cumpărat aceste țevi, aceste magistrale, a promis că le cumpără pentru a obține niște bani europeni. Unde sunt banii europeni pentru reabilitarea conductelor magistrale de la CET până la punctele termice? Unde sunt proiectele? S-a făcut vreun proiect? Domnule primar, poate răspundeți! Ne-ați promis tuturor.”, l-a întrebat Tudorel Chesoi pe primar.

Tudorel Chesoi a vorbit și despre faptul că orașul s-a umplut de stâlpișori.

„Nu sunt parcări. S-a umplut orașul de stâlpișori. E urât. S-au pus și unde trebuie, și unde nu trebuie. S-au promis parcări. Poliția locală este pusă de domnul primar să amendeze constănțenii că parchează unde nu încurcă circulația. Din lipsă de parcări. Nu se poate să amendezi cetățenii dacă tu, ca primar, nu ai fost în stare să faci parcări. E posibil așa ceva? Mie mi se pare că este imoral să amendezi cetățenii care nu încurcă circulația.”, a mai spus Tudorel Chesoi.Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.